Lifestyle / Reizen
Reizen

Waarom jouw volgende tripje naar Jordanië moet gaan

Reageer

Als je denkt aan een vakantieland, komt Jordanië misschien niet zo snel in je op. Ja, je kunt er dobberen in de Dode Zee, maar dit land in het Midden-Oosten omvat zó veel meer mooie plekjes en bezienswaardigheden. Om de volgende redenen moet je een keer in Jordanië geweest zijn.

Petra
Deze bijzondere stad is uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen. Petra staat bekend om zijn 'rock-cut' architectuur en indrukwekkende waterleidingsysteem. De stad ligt op ongeveer vier uurtjes rijden van de hoofdstad Amman. Je vindt er onder anderen prachtige ruïnes, uitgehouwen uit zandsteen. Héél fotogeniek en vooral heel erg de moeite waard.

Kamelen races
Dit is misschien wel een van de meest absurde dingen die je ooit zal zien. Het gaat om een stel kamelen die rond een parcours rennen, alsof hun leven er letterlijk vanaf hangt. Volwassen mannen in trucks rijden met ze mee en moedigen ze aan. Je zult je erover verbazen hoe hard deze beesten kunnen lopen! Zelf kameel rijden kan ook op veel plekken in Jordanië, maar dat is wel heel zielig.

Amman
De hoofdstad is ook zeker de moeite waard, bijvoorbeeld om je reis mee te beginnen. Wat je niet mag missen, is het stunning uitzicht over de hele stad vanaf de Citadel. Ook is dit de perfecte spot om de zon onder te zien gaan.

De Dode Zee
Als je dan toch in Jordanië bent, kun je eigenlijk niet weggaan zonder even te hebben rond gedobberd in de Dode Zee. Ja, je blijft écht drijven (het water is bijna tien keer zo zout als in de oceaan) en ja, de modder waarmee je je kunt insmeren is super goed voor je huid. Dit komt omdat de modder veel zout en mineralen bevat die je huid een oppepper geven. En daarnaast: hoe heerlijk is het om jezelf van top tot teen onder te kliederen met modder?! LOVE IT.

Er zijn nog genoeg andere redenen waarom Jordanië écht op je bucketlist moet komen te staan. Die all-inclusive trip naar Turkije kan nog wel even wachten...

Bron, bron, bron, bron, bron

Reageer

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen