Zo ziet de ideale badkamer van iedere vrouw eruit!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Vrouwen en de badkamer zijn een ding. Het liefst hebben we deze ruimte voor ons alleen zodat we ongestoord ons ochtend-of avondritueel voort kunnen zetten. Niet iedereen heeft deze luxe, een dubbele douche en dubbele wasbak maken in dit geval een hoop goed. Maar hoe ziet onze ideale badkamer er eigenlijk eruit, wat zijn de essentials, hoe delen we de ruimte in en welke stijl past bij mij?

Dé drie badkamer essentials
Een douche, wasbak en toilet zijn dé badkamer essentials en dus onmisbaar in deze ruimte. De ideale badkamer heeft wel wat meer allure nodig dan een standaard meubel. We kiezen daarom het liefst voor een dubbele wasbak zodat we voldoende ruimte hebben om onze haren te doen. Ook een grote spiegels met voldoende licht om ons op te maken is onmisbaar. Met een drukke baan en sociaal leven hebben we niet altijd een gaatje vrij om bij te bruinen onder de zonnebank, daarom biedt een sunshower de uitkomst. We zetten de regendouche aan zodat we onze haren uit kunnen spoelen en in de tussentijd geeft de sunshower de nodige uv-straling af voor een zomers bruin tintje! We willen het allemaal. Al deze elementen kunnen je badkamer die luxe geven, waar jij naar op zoek bent.

De indeling
De bovenstaande badkamer essentials maken jouw ideale badkamer. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten badkamers. Kleine, grote, maar ook badkamers zonder raam of open badkamers die grenzen aan een slaapkamer waardoor niet alles mogelijk is. Twijfel je of iets wel mogelijk is, of weet je überhaupt niet goed wat je wilt? Dan kun je op schaal een 3D-ontwerp van jouw ideale badkamer maken. Wel zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. Is de ruimte te klein voor een grote dubbele wasbak, kies dan voor een slim line wastafel. Dit is een smalle wastafel waarbij het wel mogelijk is om twee kranen te plaatsen zodat je elkaar niet in de wegloopt. Ook de dubbele douche en het toilet zijn in de kleine variant te krijgen zodat je ruimte kunt besparen en je badkamer toch van alle luxe kunt voorzien!

De stijl
Buiten de praktische zaken om zorgt ook de juiste stijl ervoor dat het jouw ideale badkamer wordt. We kunnen de badkamers indeling in drie stijlen, de klassieke, moderne en designbadkamer. Kies altijd voor een stijl die bij jou past!

?
Klassiek?
De klassieke badkamer is onder andere te herkennen aan rustige zachte tinten, klassiek vormgegeven kranen, grote spiegels en een vrijstaand bad op pootjes.


Modern
Een moderne badkamer kenmerkt zich door strakke lijnen, neutrale kleuren, veel glas en een minimalistische en ruimtelijke inrichting. Ook zie je in moderne badkamers veel metalen accessoires terugkomen.


Design
?Badkamers die geïnspireerd zijn op de haute couture van de badkamers bevatte elementen die zowel klassiek als modern kunnen zijn, maar zijn altijd even stijlvol. Smaken verschillen (thank God). Laat je goed inspireren voordat je een badkamer vernieuwt, kies een duidelijke stijl die dichtbij je staat en wijk alleen met de kleinste details af van die stijl om de badkamer extra persoonlijkheid te geven.

De ideale badkamer van de vrouw is van alle gemakken voorzien en ook nog eens erg stijlvol!

Welke stijl past het beste bij jou?

Bron, bron, bron