Dit zijn de 8 ergste ontgroeningen ooit

Vrije tijd door Danielle

Het is weer introductietijd! Als je in een studentenstad woont heb je de luidruchtige groepjes vast al voorbij horen komen (bier en tieten lalalalala). En met een nieuwe introductie komt er ook weer een nieuwe ronde ontgroeningen… Nee hè! De meeste horrorverhalen zijn natuurlijk alleen dat: bedachte verhalen om mensen een beetje bang te maken. Helaas zijn sommige van deze verhalen wel waar… dit wil je toch niet mee maken? (Even een kleine disclaimer: er zijn ook verenigingen zonder ontgroening en door nieuwe regels komen echte horror-ontgroeningen niet meer voor.)


Brand
2010 is het jaar dat één Groningse student nooit meer zal vergeten. Een 21-jarige student dacht op een leuk ontgroeningsuitje te gaan, maar het eindigde in een horrorverhaal. De jongen werd op een eilandje bij Giethoorn in brand gestoken. Hij raakte zwaargewond, maar de ontgroening ging gewoon door. Hij ging pas veertig uur later naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen.


Watervergiftiging

Water moet je elke dag drinken, maar teveel water kan levensgevaarlijk zijn. In 2005 overlijdt een 21-jarige student uit Groningen bijna aan een watervergiftiging. Hij moest een spelletje doen tijdens de inwerkperiode bij de kroegcommissie van Albertus Magnus. Na elke verloren ronde moest hij een glas water achteroverslaan. Uiteindelijk heeft hij zes liter water gedronken. Dat lijkt heel onschuldig, maar daarna kreeg hij een epileptische aanval. De student was vervolgens anderhalve dag buiten bewustzijn.

Benieuwd naar meer horror-ontgroeningsverhalen? Op Girlscene.nl vind je nog vijf andere bizarre ontgroeningsverhalen.

Bron, bron, bron