Dingen die hier niet kunnen maar in China helemaal oké zijn

Vrije tijd door Danielle

China is het land van bizarre eetgewoontes (iemand een stukje hond?) en vreemde culturele tradities. Maar daar blijft het niet bij, want er is meer, veel meer… Dit zijn volgens een insider, de dingen die in Nederland niet kunnen, maar in China helemaal oké zijn.

Voordringen in de rij
Als je in de rij staat, vergeet dan niet om de punten van je schoenen tegen de hielen van je voorganger te zetten. Vergeet je dit? Dan piept iemand er zo tussen. Want als je een beetje ruimte laat in de rij gaan Chinezen er vanuit dat je geen haast hebt. Goed aansluiten en opletten dus en wie weet zie je zelf nog een gaatje!

Je kind laten poepen in de goot
Als een kind moet dan moet het ook nú. Daarom kiezen de meeste ouders voor luiers, maar Chinese ouders denken daar heel anders over! De kinderen dragen een pakje met een gat, waar de billetjes van baby's gezellig uit steken. Als je kind dan moet poepen kun je hem of haar zo boven de goot of prullenbak houden. Seriously?!

Verplicht zuipen met je baas
Vergeet de informele borrel, Chinezen hebben het zuipen met de baas tot een absolute kunst verheven. Mocht je ooit het genoegen hebben met je baas te mogen eten dan is het wel de bedoeling dat je op zijn tempo drinkt. Bestel dus hetzelfde biertje, proost met hem en kijk dan hoe ver hij het glas opdrinkt. Waarom? Nou omdat jij dus net zo veel moet drinken! Minder drinken is namelijk een regelrechte belediging. Proost!
Met z’n alle in een ruimte naar het toilet gaan
Ga je in China naar het toilet, dan is de kans groot dat je in één grote ruimte belandt met verschillende gaten in de grond. Ja, laat dat maar even op je inwerken. Er zijn dus geen deuren en nog erger: soms zelfs geen tussenschotten! OMG! Dat betekent dus dat je elkaar recht in de ogen kunt aankijken als je boven het toilet hangt. Awkward!

Door je vriendje laveloos naar huis gedragen worden
Alcohol is eigenlijk niet de bedoeling voor meisjes, maar mocht je toch een keer wat gaan drinken dan is het wel de bedoeling dat je heel snel dronken wordt. Chinese meiden worden vaak compleet laveloos door hun vriendjes de taxi ingedragen. Keeping it classy, ladies.

Warm bier serveren
Koud drinken is absoluut verboden, daar zou je volgens Chinees bijgeloof namelijk hartstikke ziek van worden. Helaas betekent dit dat je je biertjes lauw moet drinken. Gatver!

In slaap vallen op de bar
In China betekent uitgaan met je vrienden vaak een flinke zuipwedstrijd. Wie drinkt er het meeste (lauwe) bier in de kortste tijd. Ze hebben zelfs heuse biertorens om dit spel nog makkelijker te maken. Het gevolg hiervan is dat iedereen na ongeveer een uur helemaal lam is en dat de helft op de bar ligt te slapen. En als je denkt dat je dan naar huis gaat, heb je het mis! Ze blijven er gewoon liggen tot de rest ook klaar is om naar huis te gaan.

Eten met je mond open
Dat tafelmanieren anders zijn dan hier in het westen weten we natuurlijk al lang. Dat van het boeren is niet helemaal waar, maar maak je geen zorgen, want ze hebben wel andere aparte tafelmanieren. Eten met je mond open bijvoorbeeld, is geen probleem! Waarom zou je stoppen met kletsen terwijl je aan het eten bent? Ga dus altijd op gepaste afstand zitten als je geen stukjes rijst in je haren wilt hebben na de lunch.

Op elkaar slapen in het openbaar vervoer
Personal space is echt geen ding in China. Dat merk je al als je in de rij staat, maar het is op een heel ander level als je met de bus of trein reist. Je zit dicht op elkaar, mensen zijn moe en dan kan het zomaar gebeuren dat iemand ineens op je schouder ligt te slapen. Heel normaal!

Bron, bron, bron, bron