Zo verbrand je 200 calorieën in minder dan 3 minuten

Lichaam door Noortje

Een bikini body willen we allemaal, maar de motivatie om uren in de sportschool te staan is niet bij iedereen aanwezig. De luie fitgirls onder ons springen daarom na dit nieuws een gat in de lucht. Onderzoekers zijn er achter gekomen dat een korte workout van minder dan drie minuten tot 200 calorieën extra kan verbranden, zelfs wanneer je er geen andere oefeningen voor of na doet. Een korte, heftige oefening zorgt er volgens deze onderzoekers ook nog voor dat je metabolisme een flinke boost krijgt. Ze selecteerden de 10 meest effectieve oefeningen die je twee tot drie minuten achter elkaar moet doen om de gewenste 200 calorieën te verbranden. Je zal jezelf er wel mee in het zweet werken, maar die paar minuutjes afzien tegenover uren op een loopband zwoegen zijn het helemaal waard.


1. Burpees
De gevreesde oefening waarbij je zo snel mogelijk van een squat naar een push-up, naar weer een squat en een hoge sprong gaat.

2. Mountain climbers
Ga staan in een push-up positie en breng zo snel mogelijk je knieën om en om richting je borst


3. Jumping jacks
Bij deze oefening spring je zo snel mogelijk van een kaarsrechte houding waarbij je armen in de lucht wijzen naar een houding waarbij je je armen en je benen spreidt.

4. Lateral hops
Spring heen en weer over een denkbeeldig touw. Hoe hoger je je knieën optrekt tijdens de oefening, hoe zwaarder.


5. Traplopen
Zoek een willekeurige trap en ren hem zo snel mogelijk op en af. Bonus: van deze oefening krijg je een stalen booty.

6. High knees
Ren op je plaats en trek je knieën hierbij zo hoog mogelijk op. Het is belangrijk dat je lichaam, op je knieën na, zo stil mogelijk blijft.


7. Walking lunges
Zet een stap naar voren en zak zo ver mogelijk naar de grond. Zet terwijl je omhoog komt je andere been naar voren en zak weer naar beneden. In plaats van dit op je plaats te doen, zet je steeds een stapje verder.

8. Frogger
Bij deze oefening verander je van een push-up positie naar een positie waarin je een kikker na doet, door je benen tegelijkertijd naast je handen neer te zetten.


9. Jump squats
Begin met een normale squat en maak wanneer je omhoog komt een sprong. Zorg wel dat je lichaam in balans blijft. Om deze oefening extra zwaar te maken, kun je ook op een verhoging springen zoals op de foto hierboven.

10. Box steps
Pak een kistje, krukje of een ander laag opstapje. Tik met je ene voet het opstapje licht aan. Wissel vervolgens om van been door een sprong te maken. Let er op dat je je voet niet laat leunen op het opstapje. De balans moet je zelf onder controle zien te houden.

Bron, bron, bron, bron, bron