5 Tips om meer calorieën te verbranden tijdens je workout

Lichaam door Vrouwen redactie

Zo efficiënt mogelijk sporten, waardoor je meer calorieën verbrandt tijdens je workout, kan dat? Ja, dat kan. Er zitten uiteraard een heleboel haken en ogen aan (genen, lichaamsbouw, conditie, mentale kracht), maar in theorie kun je bepaalde aspecten van je workout aanpassen om een optimale verbranding voor elkaar te boxen.

1. Geef meer
Dit is het uitgangspunt. De overige vier tips hangen hier nauw mee samen. Hoe meer je geeft tijdens een oefening, hoe meer calorieën je verbrandt. Op een schaal van 1-10 moet je daarvoor ongeveer 8 of 9 geven, in plaats van 6. Forceer dus niet, maar ga wel tot het randje van je kunnen. Dat betekent namelijk dat je hartslag omhoog gaat, waardoor je metabolisme een boost krijgt.

2. Doe interval trainingen
Niet voor iedereen het allerleukste op de hele wereld, maar interval trainingen zijn een wonder voor je verbrandingsmotor. Tijdens een interval training zorg je dat je hartslag sterk omhoog gaat (bv. door te sprinten op 90% van je maximum) en laat je je hartslag daarna weer dalen naar een normaal niveau, tot je het opnieuw herhaalt. Omdat je steeds tot het randje van je kunnen gaat, verbrand je op deze manier meer calorieën dan wanneer je op een steady tempo blijft rennen en je hartslag maar beperkt stijgt.

Alle meer tips om meer calorieën te verbranden tijdens je workout vind je op Foodness.nl.