Tof concept: écht gezonde pizza

Eten door Noortje

Pizza ongezond? Tot voorheen wel ja. Hoe goed je de toppings ook uit koos, de pizza bleef altijd een calorie-bom. Af en toe moet dat natuurlijk kunnen, maar hey, het is pizza. Dat kan niet af en toe. Gelukkig komt er nu een écht gezond pizzamerk op de markt!


Een paar heldinnen uit Amsterdam mogen wat ons betreft de komende 20 seizoenen van 'Het beste idee van Nederland' winnen. Zij hebben namelijk pizzabodems ontworpen die écht gezond zijn, omdat ze voornamelijk uit groenten bestaan. Helemaal hun idee was het niet. Een pizza met een bodem van bloemkool, ook wel cauliflower pizza genoemd, bestond al langer. Wel hebben ze zelf een bodem van rode bietjes en zelfs wortel aan dit assortiment toegevoegd.


Met de merknaam Magioni willen de meiden Nederland massaal aan de gezonde pizza krijgen. Naast dat er in de pizza veel minder koolhydraten en calorieën zitten, vanwege de op groenten gebaseerde bodems, bevatten de pizza's ook zo min mogelijk E-nummers en komen de ingrediënten voornamelijk uit Nederland. Volgens de oprichtsters is het namelijk onzin dat de meeste producten uit de supermarkt een halve wereldreis hebben afgelegd voor ze op je bord liggen. Zijn wij het mee eens.


Nou wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk naar het meest dichtstbijzijnde verkooppunt hollen om je vanavond vol te kunnen stouwen met deze geweldige uitvinding. Begrijpelijk. Nog héél even geduld hebben! De pizza's liggen vanaf 25 april in de Albert Heijn XL. Meer weten? Neem een kijkje op de website van Magioni.

Bron, bron, bron