Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom je nooit met je telefoon naar de wc moet gaan

Reageer

Je telefoon meenemen als je een grote boodschap gaat doen is tegenwoordig net zo normaal als dat het vroeger was om met je krantje op de bril te gaan zitten. Maar je kunt je misschien wel voorstellen dat het niet de meest hygiënische activiteit is. Maar is het echt zo vies?

Volgens wetenschappers is het een erg slechte gewoonte om je telefoon in je hand te hebben tijdens je toiletbezoek. Je stelt jezelf dan namelijk bloot aan allemaal vieze bacteriën zoals Salmonella, Escherichia coli (poepbacterie) en Clostridium difficile (darmbacterie). En wat doe je nadat je je billen hebt afgeveegd? Juist! Je pakt je telefoon weer en gaat daarna pas je handen pas wassen. Al die vieze bacteriën komen op je scherm en die raak je de rest van de dag nog aan. Misschien dat je daarna wel je mond aanraakt met je handen. Vet smerig, maar erger nog is dat je er ziek van kunt worden! In je eigen wc kan dit niet, want van je eigen bacteriën word je niet ziek, maar op je werk of openbare gelegenheden is het echt een niet slim om je telefoon mee te nemen.

We snappen dat het moeilijk is om nu ineens zonder telefoon naar de wc te moeten. Hoe saai zou dat zijn? Uit verveling zou je bijna de achterkant van de luchtverfrisser gaan lezen. Nergens voor nodig. We hebben twee alternatieven. 1: Houd gewoon je telefoon met links vast, veeg met rechts af en pak je telefoon daarna weer op met links. Nadat je je handen hebt gewassen kun je weer gewoon met je rechterhand bezig gaan. En let op openbare toiletten extra goed op! 2: We een boek voor je gevonden waar 52 dingen in staan die je kunt doen tijdens het poepen. Veel plezier!

Bron, bron, bron

Reageer

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen