Nederlanders poepen massaal in de ochtend

Vrije tijd door Annelot

Rol jij 's ochteds vanuit je bed meteen door naar de wc om je dagelijkse drol te draaien, doe je je kringspieroefeningen tijdens je lunchpauze of trompetter je het liefst in de avonduurtjes? Het is vandaag Nationale Poepdag en dat is een goed excuus om eens even lekker ongegeneerd over poep te praten.

De Maag Lever Darm Stichting heeft onderzoek gedaan naar het poepgedrag van de Nederlander. En wat blijkt? Nederlanders poepen massaal in de ochtend. Zien meer mensen hier een connectie met koffie?

Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste mensen er twee tot drie minuten over doen. Mannen zijn dan weer wat langer bezig, want zij doen er gemiddeld vier minuten over. Kinderen onder de twaalf blijven ook het liefst lekker lang op de pot zitten.

Over poepen op iemand anders toilet zijn mannen vrij positief, want 56 procent doet dat regelmatig. Op het werk, in een restaurant of bij vrienden en familie poepen is geen probleem voor ze. Vrouwen zien dit minder zitten en doen het liever thuis.

Heel grappig allemaal, maar is het serieuze shit. Darmkanker is namelijk de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland en uit onderzoek blijkt dat we hier niet genoeg vanaf weten. Maar je kunt eigenlijk heel makkelijk checken hoe het met jouw darmgezondheid gesteld is door gewoon even achterom te kijken, nadat je een grote boodschap hebt gedaan. En als je niet zo goed snapt wat je poep je wil vertellen kun je dat opzoeken in de poepwijzer. No joke!

Bron, bron