8 x waar je een krant nog meer voor kan gebruiken (+ACTIE!)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Natuurlijk is een krantje om te lezen. Even doorheen bladeren vanuit je luie stoel zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste actualiteiten die zich afspelen op onze aardkloot. We get it! Maar deze mediadrager leent zich heel goed voor nog meer handige tweaks.

Denk nog maar een paar keer na voordat je je abonnement op de krant opzegt, de stapel kranten met de grote schoonmaak het huis uitgooit en volledig meegaat met de digitalisering waar wij massaal als een kudde schapen ons schuldig aanmaken.

Die goede, oude krant heeft namelijk nog zoveel meer voordelen dan enkel jouw voer van actualiteiten:

1. als je de muur een vers likje vers wilt geven… Natuurlijk kan jij geld uitgeven een zeil of plastic om de grond te bedekken als jij de verfroller en verfkwasten tevoorschijn tovert, maar vergeet ook vooral niet dat we vroegâh – toen we nog zo lekker gewoon waren – een paar oude kranten op de grond legde om de grond van verfspetters te beschermen.

2. als vliegenmepper… Een rake klap met een opgerolde krant en gegarandeerd dat Meneer Vlieg het loodje legt. Of wil je liever een ongezellige elektrische vliegenmepper in het zicht hebben?

3. als middel om de ramen te lappen… Het schijnt dat als je een krant in stroken scheurt en oprolt tot een bal dat je deze in combinatie met een mengsel van water en azijn kunt gebruiken om de ramen te lappen. Ja, dit is er een uit het boekje “schoonmaaktips van oma”!


4. als bescherming van breekbare items bij een verhuizing…
Als je gaat verhuizen dan komen er al zoveel (soms onvoorziene) kosten bij kijken. Met deze truc bespaar je in ieder geval een beetje. Pak de glazen, kopjes, sneeuwbollen, kortom: alles dat breekbaar is, in met krantenpapier. Zo maken deze items ook veilig de oversteek naar je nieuwe stulpje.

5. als cadeaupapier… Tussen alle bedrijven door is het je gelukt om nog snel een cadeautje te scoren voor je jarige vriendinnetje waar jij vanavond naartoe moet. Een uur voor vertrek bedenk je je dat aankomen met een plastic tasje niet echt feestelijk is. Kies een goede pagina uit de krant (geen akelige foto’s) en pak hier je cadeautje mee in. Misschien kan je nog ergens een leuk strikje of lintje vandaan toveren en… Let the party begin!

6. als je een banaantje wil eten, maar deze nog te groen is… Naar horen zeggen kun je te vers fruit inpakken in een stuk krant wikkelen, zodat het rijpingsproces wordt versneld. Ideaal als die groene banaan je aan ligt te staren vanaf de fruitschaal.


7. als je schoenen stinken…
Als jij na een fanatiek rondje hardlopen je sportschoenen in de hoek smijt, dan nodig je prkatisch de bacteriën uit voor feestje in je sneakers. Stop je schoenen vol met krantenpapier zodat de geur wordt geneutraliseerd en het zweet wordt geabsorbeerd. Nog een pluspunt: je sneakers blijven goed in vorm.

8. als je een konijntje als huisdier hebt… Of een hamster of cavia. Leg voor het verschonen van het hok een stuk oude krant onder het strooisel en hooi en bij de eerst volgende schoonmaak gooi je zo alle shit (letterlijk) in een keer in een vuilniszak. Daarbij neutraliseert de krant ook nog eens de nare geurtjes – ook niet geheel onbelangrijk.


Ben je om en wil jij – naast altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uiteraard – ook een abonnement op een krantje scoren? Dan is dit het goede moment! Meld je hier aan en ontvang vier weken lang GRATIS een krant naar keuze.

LET OP: Deze actie geldt alleen vandaag, dus wees er snel bij!

- Dit is een advertorial -

Bron, bron, bron