Waarom je het nooit bij één stuk pizza kan laten

Eten door Annelot

Er is nu wetenschappelijk bewezen waarom je geen nee kunt zeggen tegen een pizza. En als je eenmaal begonnen bent het ook écht niet bij één stukje kan laten. Don’t worry: het ligt niet aan jou!


Pizza is namelijk hartstikke verslavend! Volgens een studie aan de Universiteit van Michigan zelfs één van verslavendste etenswaren ter wereld. Het komt eigenlijk omdat pizza bestaat uit superveel verslavende dingen bij elkaar.

Geloof het of niet, maar in het deeg en de saus van pizza zit erg veel suiker. In één stuk diepvries pizza zit gemiddeld 5 gram suiker. En suiker is dus vet verslavend! Verder is de kaas bovenop de pizza verslavend. Er is ontdekt dat de stof caseïne daar de boosdoener van is. Dit dierlijke eiwit lijkt op het – erg verslavende – medicijn morfine en zou je hersenen net zo beïnvloeden. Pizza met pepperoni worst staat op nummer één van alle pizzasoorten. In de pepperoni zit namelijk natriumnitriet, een conserveermiddel waar de worst mee wordt behandeld zodat-ie langer goed blijft. Datzelfde goedje zit ook in bacon. A-HA dat verklaard een hoop!


Maar toegeven dat je een pizzajunkie bent, is de eerste stap. En natuurlijk geldt vooral: alles met mate. Een lekkere vette pizza op zijn tijd kan echt geen kwaad.

Bron, bron, bron