Beauty / Gezicht
Gezicht

6 Dingen die je glimlach ruïneren

Reageer

Het hebben van witte tanden is een soort van levensdoel voor veel mensen. Hoewel tanden die iets geler zijn gezonder zouden moeten zijn, willen veel mensen toch die witte tandpasta-smile. Dus wat doen we? We zitten massaal met onze mond in de bleek bij de tandarts om witte tanden te krijgen. Maar eh... Wist je dat de volgende dingen jouw witte tanden ruïneren?


1. Roken

Dat roken ongezond is weet iedereen, maar wist je al dat het niet zo bevordelijk is voor je tanden? Je tanden schijnen hierdoor een stuk geler te worden.

2. Thee en koffie
Zowel thee als koffie zorgen voor aanslag op je tanden. Best jammer als je dagelijks je cafeïne-fix nodig hebt.


3. Wijn

Waaaaat? Je leest het goed: als je je tanden wit wil houden (of krijgen) kun je wijn beter laten staan.

4. Snoep
Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar snoep is op verschillende manieren slecht voor je gebit. Vooral zuur snoep is een aanslag op je tanden.


5. Frisdrank

Het is inmiddels duidelijk dat suiker de duivel is voor je gebit. Daaronder valt ook frisdrank, helaas. Donkere drankjes zoals Cola laten ook nog eens vlekjes achter op je tanden.

6. Zuur eten (en drinken)
Naast suiker heeft je gebit het zwaar als je zuur eten of drinken naar binnenwerkt. Het lijkt nu alsof je niets meer mag, maar als je ervoor zorgt dat je hierna water drinkt om het te neutraliseren, dan zit je goed. ;-)

Bron, bron, bron en bron

Reageer

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen