6 Tips om niet aangestoken te worden

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Iedereen is verkouden, heeft last van een kriebelhoest of ligt in bed met griep. Op je werk zie je de bacillen in het rond vliegen en de zakdoekjes met snot vliegen je om de oren. Maar hoe kun je nou toch aan deze verkoudheidsoorlog ontkomen? Wij geven je een aantal tips.

Ontwijk iemand die hoest of niest
Het klinkt misschien raar, maar probeer iemand die ziek is zoveel mogelijk te mijden. Als iemand (die verkouden is) je bij aankomst drie zoenen wilt geven, geef dan gewoon aan dat je liever niet ziek wil worden. Dit zal de ander heus wel begrijpen.

Was je handen
Die had je vast al zien aankomen. Maar echt. Probeer nadat je iemand een hand hebt gegeven of nadat je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer hebt gereisd, toch iedere keer je handen te wassen. Liever iets meer moeite, dan ziek in je bed. Koop ook een flesje desinfectiegel. Je gooit het zo in je tas en je kunt het op ieder gewenst moment van de dag gebruiken.

Eet veel fruit en groente
Eet vooral fruit en groente waar vitamine C in zit. Vitamine C speelt een grote rol bij het versterken van het immuunsysteem en het gaat ontstekingen in ons lichaam tegen. Fruit en groente waar de meeste vitamine C in zit zijn bijvoorbeeld citrusvruchten, paprika, guave, peterselie en broccoli. Eet op z’n minste 2 stukken fruit per dag en probeer zoveel mogelijk groene groente te eten.

Eet veel knoflook
Knoflook is van oorsprong een medicinale plant. In knoflook zit namelijk Allicin. Allicin is een sterke antioxidant en die zorgt voor een gezonde stofwisseling. Het verhoogt de weerstand en ontgift het lichaam.

Neem veel rust
Veel rust zorgt ervoor dat je immuunsysteem beter presteert. Slaap rond de 7 of 8 uur per nacht en je zal minder vatbaar zijn voor bacteriën.

Beweeg veel
Regelmatig bewegen helpt om ziekteverwekkers te bestrijden. Door te bewegen, verbeteren tal van lichaamsfuncties. Door te bewegen, zweet je de afvalstoffen uit waardoor je jezelf lichamelijk fitter en sterker voelt. Wanneer je sport, word je immuunsysteem zelfs met 30% versterkt. Dus kom van de bank af en bestrijdt die ziekteverwekkers!

Met deze tips kom jij de winter wel door!

Bron