Beauty / Gezicht
Gezicht

6 Tekenen dat je de juiste foundation draagt

Toegegeven, foundation is een lastig product als het op make-up aankomt. Je moet rekening houden met de kleur, het type foundation en om over het aanbrengen nog maar te zwijgen... Het is een lastig beautyklusje, maar wanneer je eenmaal de juiste foundation in huis hebt zie je er immer vlekkeloos uit. De volgende 6 tekenen wijzen erop dat je jouw match hebt gevonden!


1. De kleur sluit precies bij jou aan.

Als we ergens allergisch voor zijn, dan is het wel wanneer je iemand voorbij ziet lopen die een dikke foundationstreep langs haar kaak heeft lopen. Met andere woorden: haar foundation is te donker. Als je dat niet hebt weet je in ieder geval dat je de goede kleur te pakken hebt!

2. Je ziet de foundation niet zitten.
Het is wel zo fijn als een foundation mooi samensmelt met je huid. Als je de foundation niet ziet zitten ben je in ieder geval goed bezig, want dan lijkt het niet alsof je met een plamuurlaag naar buiten gaat. Yes.


3. Het type foundation past bij je huid.

Grofweg kun je de verschillende huidtypes onderverdelen in een droge huid, een normale huid, een gecombineerde huid en een vette huid. Voor een vette huid is een foundation in poedervorm perfect, terwijl je voor een droge huid juist beter een vloeibare foundation kunt hebben.

4. Je huid reageert goed op foundation.
Het is nu eenmaal zo dat je van sommige foundation puistjes krijgt omdat je bijvoorbeeld niet goed tegen siliconen kunt. Als je merkt dat je huid onrustig wordt sinds je die ene foundation gebruikt is het tijd om die foundation te laten gaan. Er zijn genoeg foundations waar je huid wel goed op reageert.


5. Je test foundation in daglicht.

Heb je zojuist een nieuwe foundation gekocht? Zorg dan dat je 'm niet alleen in de winkel test, maar ook in daglicht. Dan kun je namelijk pas echt zien of de kleur en de foundation zelf goed bij jouw huidskleur (en de rest van je lichaam) past.

6. Je hoeft niet veel te gebruiken.
Niets zo vervelend als foundation die afgeeft. Daarom is het belangrijk dat je niet veel foundation gebruikt. Het beste is om een dun laagje aan te brengen en als je denkt dat je meer dekking nodig hebt omdat rode plekjes niet bedekt zijn kun je altijd nog een concealer pakken.

Bron, bron en bron