5 Dingen die je echt eens moet proberen in het openbaar vervoer

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Er zijn altijd van die situaties die we liever niet meemaken in het openbaar. Maar soms gebeuren die dingen gewoon en weet je even niet hoe je moet reageren óf durf je niet eens te reageren. Zoals dat moment dat een oud dametje even lekker voordringt om haar plekje te bemachtigen in de bus of dat je gek wordt van de harde muziek van de persoon naast je. Diep van binnen vloek je hard maar je zegt niets. Of dat moment wanneer je een knappe jongen passeert en achteraf spijt hebt dat je hem niet eens gedag durfde te zeggen. Wij geven je vijf situaties die je toch echt een keer moet uitproberen en ze zullen je ego echt boosten.



1. Zit er een lekkere vent tegenover je? Hoppa, trek je mond open en vraag hem om zijn telefoonnummer. Het kan zomaar zijn dat je toekomstige man tegenover je zit! Niet geschoten is altijd mis en anders kan je altijd opstaan en ergens anders gaan zitten.



2. Soms weet je gewoon voor de volle 100% dat je buurman een dikke stinkende scheet naast je heeft gelaten. Vaak genoeg knijp je nonchalant je neus dicht. Maar je eerstvolgende moment confronteer je hem of haar ermee. Kijk goed naar het rood blozende koppie van je buurmannetje als je hardop vraagt of hij geen scheten meer wil laten naast je. You go girl!

3. Je kent 't wel. Spitsuur op het station. Duwende, drukke, vervelende mensen die allemaal zo snel mogelijk naar huis willen. Drukte bij de trein om je naar binnen te wurmen is een dagelijkse gewoonte geworden. Maar niets is zo vervelend als de mensen die zo ongeveer "in" je staan. Draai je om en vraag of iemand alsjeblieft uit je comfortzone wil gaan voor wat meer ruimte. Veel beter toch?



4. Probeer eens NIET je telefoon erbij te pakken tijdens je reis. Zoek een leuk gesprek op met de persoon tegenover je en kijk naar de verbaasde gezichten wanneer je oprecht iets aan ze vraagt. Vandaag de dag lijkt namelijk iedereen in zijn eigen "telefoonwereldje" te zitten en praten met onbekenden doen we niet meer.

5. Begin een sing-a-long met alle mensen om je heen. Gewoon inzetten en kijken of iemand begint mee te zingen. We krijgen gelijk zin in een kampvuurtje met gitaarmuziek erbij.

Bron