Dit zijn de 7 smerigste plekken in huis

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Misschien ben je zo schoon als Aagje Helderder (ja, die van Puk van de Petteflet) of laat je hier en daar wat betreft het schoonmaken wel eens een steekje vallen. Hoe dan ook dit zijn de zeven smerigste plekken in een huis. Waarom? Omdat ze simpelweg het vaakst vergeten worden. Want kom op, poets jij iedere dag het muurtje achter je toilet? Dit zijn de zeven smerigste plekken in huis:




1. De muur achter het toilet, omdat deze vaak vergeten wordt en heel snel vies wordt van spetters plas of water als je doortrekt.




2. De douchekop. Natuurlijk maak je je badkamer wel vaak schoon (dat hopen we tenminste) maar wellicht vergeet je wel eens de douchekop eens grondig onder handen te nemen. Tip: doe dit eens in de paar maanden met schoonmaakazijn.




3. De bestekla is ook iets wat je zeker niet iedere dag schoonmaakt. Ondanks dat je bestek er schoon in gaat komen er soms toch kruimels en stofjes in, niet zo fris!




4. Het aanrechtblad zal je wellicht verbazen, maar de meeste mensen maken deze schoon met een doekje wat al helemaal vies is en onder de bacteriën zit. Niet heel hygiënisch!




5. Kijk eens omhoog, je lampen verdienen ook een schoonmaakbeurtje.




6. De hendel van je koelkast is ook zo’n dingetje en zit wellicht nog niet in je routine. Als je dit nooit doet is deze hendel waarschijnlijk heel vies door vingerafdrukken en restjes eten.




7. Maak ook eens de plekken onder en achter je koffieaparaat schoon (doe dit sowieso bij alle apparaten die op een vaste plek staan), wie weet wat je er wel niet allemaal onder vindt.

Bron