Dag het bubbeltjesplastic, dag van het gorrilapak - de vreemdste feestdagen

Vrije tijd door Mariëlle

Er is altijd wel een reden om een (internationale) feestdag in het leven te roepen. Of een gedenkdag. In ieder geval een dag waar iedereen (volgens de bedenkers) massaal aan moet meedoen.

26 januari: Noppenfolie waarderingsdag. Dat je even aangeeft hoe erg je noppenfolie (beter bekend als bubbeltjesplastic) waardeert. Of dat nou is omdat het kapot drukken van de bubbeltjes zo leuk is, of omdat het je breekbare spullen zo goed beschermt; waardeer die handel.

31 januar: Nationale Gorilla-pak dag. Drie keer raden wat je op deze dag moet doen…

8 februari Lachen En Word Rijk Dag. Als dat zou kunnen. Te gek! Helemaal als je er maar één dag voor nodig hebt om rijk te worden. Daar willen we best de hele dag voor lachen. En die buikspierpijn nemen we wel op de koop toe.

13 februari: Neem Een Andere Naam Dag. Dan moet je dus de hele dag de naam van een ander aannemen. Je mag ook ruilen. Dat is lastig vol te houden. We hebben geen idee wat je moet doen als je een keer per ongeluk wel naar de naam luistert die in je paspoort staat.

23 april: Praat als Shakespeare Dag. En doe net alsof je in de Middeleeuwen leeft.

1 mei Geen Broek Dag. Dus júst another day at the office.

13 september: Positief Denken Dag. Dit thema mag van ons eeuwig duren. Net als Probeer een Nieuw Gerecht Dag. Op deze dag eet je alleen maar gerechten die je nog nooit eerder hebt gegeten.

1 juli: Tweede Helft Van Het Jaar Dag. Dan weet je weer dat het nog precies 6 maanden duurt totdat je weer een Oud en Nieuw feest meemaakt.

16 augustus: Vertel Een Mop Dag. That’s the spirit.

19 september: Internationale Praat Als Een Piraat Dag. Ai ai Kapitein.

En als je denkt dat deze dagen vreemd zijn, dan heb je als klapper op de vuurpijl nog De Orgasme Dag. Alles voor de wereldvrede. Deze dag valt op 21 december.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron