Achter de schermen: Free a girl x L’Oreal tegen uitbuiting van meisjes

Gezicht door Vrouwen redactie

Op 11 oktober is het Wereldmeisjesdag, en dat was voor Free a girl en L’Oréal een goede reden om de handen ineen te slaan. Met de actie #omdatzijhetwaardis vragen ze aandacht voor de activiteiten van Free a girl, de stichting die wereldwijd druk is om meisjes uit de prostitutie te halen. Gedurende de hele maand oktober doneert L’Oréal een euro van elke lipstick die verkocht wordt aan Free a girl. Om deze actie te promoten werd onze hoofdredacteur Claartje gevraagd om, samen met 9 andere bloggers, de fotoshoot voor de exclusieve collectie lipsticks opnieuw te doen. Ook zo'n lipstick scoren? Dat kan hier.

"Op een ontzettend toffe locatie in Amsterdam (De Hallen, waar de redactie van Vrouwen.nl zich binnenkort ook zal vestigen) was een ruimte omgetoverd tot fotostudio. Na een heerlijke make-up- en haarsessie waarbij we allemaal professioneel werden opgemaakt en ik omgedoopt werd tot giraffe (met hoge hakken aan ben ik ruim 1.90 meter lang) mochten we plaatsnemen voor de camera. Pff, probeer maar eens 15 tot 20 minuten lang dezelfde pose vast te houden! Het leven van een model gaat niet over rozen, dat bleek maar weer eens. Maar het resultaat mag er zijn, als je het ons vraagt."

Wil je Free a girl ook steunen? Meer informatie vind je hier. Meer informatie over de #omdatzijhetwaardis actie (iets met selfies en rode lipstick!) volgt as. vrijdag op Vrouwen.nl. We’ll keep you posted!

Dit was ons voorbeeld:

En, zijn we in de buurt gekomen?