Make-up en brillen: de do’s en don’ts

Gezicht door Vrouwen redactie

Misschien ben jij niet gezegend met een paar perfecte ogen (of misschien hebben je vroeger gewoon niet genoeg wortels gegeten) en ben jij trotse eigenaar van een bril. Staat natuurlijk hartstikke leuk, zo’n bril, maar hoe zit dat nou met de make-up achter je glazen? Wij hebben wat handige weetjes en tips voor je op een rijtje gezet.

Ten eerste is het belangrijk of je min- of plusglazen hebt. Bij minglazen is het namelijk zo dat je ogen iets verkleind worden, dus kan je wat meer losgaan met je make-up. Bij plusglazen worden je ogen echter vergroot, dus valt de make-up ook meer op.

Een bril leidt de aandacht vaak automatisch naar de wenkbrauwen, dus is het belangrijk dat je deze goed bijhoudt. Zorg voor twee mooie, verzorgde bogen van en epileer verdwaalde haartjes.

Zorg dat je je foundation vooral op je neusbrug goed fixeert, zodat je make-up basis niet meteen weggeveegd worden door je bril en zodat je bril niet naar beneden glijdt.

Je bril werpt een schaduw over je ogen, hierdoor worden kringen en wallen helaas iets duidelijker. Zorg dat je ze goed camoufleert met een verhelderende concealer.

Als je blush opdoet, laat de rand van je bril de blush dan niet ‘raken’. Zorg dat de blush de contouren van de bril in de richting van de slaap volgt.

Wanneer je een zwaar montuur op je neus hebt staan kan het mooi zijn om je lippen wat meer te accentueren met een mooie lipstick, dit brengt je gelaat wat meer in balans.

Gebruik lekker veel mascara, hierdoor springen je ogen er wat meer uit en vallen ze niet weg achter je bril.

Mocht het make-uppen nou allemaal niet zo lekker gaan, omdat je het niet goed kunt zien zonder bril, dan is een vergrootspiegel de oplossing! Tegenwoordig kun je voor weinig geld prima vergrootspiegeltjes kopen die zo 10 keer (of meer!) vergroten.

Misschien heb jij nog wel meer tips, van brildrager tot brildrager?


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron