Maak van je badkamer een winterparadijsje

Gezicht door Vrouwen redactie

Het is heerlijk om je huis aan te passen op de seizoenen. Met een kleine handeling ziet je huis er elk seizoen totaal anders uit. Zo wordt het nooit saai en zal je inrichting je niet snel gaan vervelen. Wel zo lekker voor de afwisseling! We hebben al aanwijzingen gegeven hoe je van je woonkamer één groot winters walhalla maakt en hoe je je slaapkamer winterklaar maakt. Nu is de badkamer aan de beurt. Want, misschien denk je dat je hier weinig aan kunt veranderen, maar dat is een verkeerde gedachte. Denk alleen al aan alle schoonheidsproducten die je nodig hebt om je huidje te beschermen tegen de winterse kou.

De belangrijkste musthave in een winterse badkamer: Scrubgel. Gebruik het alleen niet al te vaak, want je huid is al zo droog. Het is wel belangrijk dat je af en toe scrubt (zo'n 2-3 keer per maand) want eens in de zoveel tijd moet je wel afscheid nemen van je dode huidcellen. Je voorkomt hiermee dat je huid gaat kriebelen. Gebruik een vettige scrub, zodat je huid niet nog verder uitdroogt tijdens het scrubben.


Als je bent uitgescrubd en gesopt kun je jezelf insmeren met een bodybutter in plaats van een bodylotion. Bodybutters zijn geconcentreerder, steviger en vettiger. Ze beschermen je huid beter tegen uitdrogende kou. Simpel gezegd komt het er dus op neer dat je beter vettiger producten kunt gebruiken tegen de kou. Waar ze vroeger alleen vaseline en uierzalf gebruikten, is er nu (gelukkig) wat meer keuze.



Afbeeldingen: bron, bron, bron