Leuker dan sushi: Koreaans barbecueen

Eten door Vrouwen redactie

Wat is er leuker dan all you can eat sushi eten? Op z’n Koreaans all you can eat barbecuen! Dat klinkt misschien een beetje gek - wie gaat er nu uit eten om vervolgens zijn eigen eten nog te moeten koken? - maar het juist een hele gezellige en ontspannen manier om een beetje actie in de tent te houden. Tijdens het Koreaans barbecuen heb je namelijk een heuse barbecue in je tafel gemonteerd zitten, zodat je met je etenspartner samen kunt kokerellen. Op de kaart staat overigens vaak ook heel veel dat niet gebarbecued hoeft te worden, zoals misosoep, noodlegerechten, zeewiersalade en zelfs (yes!) sushi. Alleen stukken vlees of vis krijg je rauw en gemarineerd opgediend, en die kun je zelf gaar bakken op de barbecue.

Wij probeerden het concept van Koreaans barbecuen uit bij restaurant ‘Miss Korea’, dat in Amsterdam aan de Albert Cuijpstraat ligt. Voor €26,50 (van ma-wo zelfs voor €24,50) kun je hier onbeperkt barbecuen, wat inhoudt dat je vijf rondes krijgt waarbij iedere persoon drie gerechtjes mag bestellen. Wij strandden letterlijk in ronde drie, toen kónden we niet meer. Wees dus gewaarschuwd: overeten is zo gebeurd! Maar jeetje, wat was het lekker. Van garnalen die we konden grillen tot de samosa’s (driehoekige loempia’s) en de spiesjes met gemarineerde kip; yum!

Koreaans grillen; een absolute aanrader voor iedereen die een keer iets anders wil proberen dan sushi én goeie trek heeft. Vergeet vooral niet om ruimte over te houden voor een bolletje groene thee-ijs. Als je de vriendelijke bediening lief aankijkt krijg je misschien ook wel twee bolletjes. Niet verder vertellen!