Lifestyle / Psyche & spiritualiteit

LeZeres

Madelyn Swaalep Madelyn Swaalep Wie ben ik
4
  • 1whatsapps
  • 2mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Psyche & spiritualiteit

Gewoon omdat ik het wil

Nou das lekker, dan stel je je voor als nieuwe blogger van 'Ze' en vervolgens laat je twee weken niets van je horen. Aan deze zin is niets gelogen en het is slechts een mening die ik zelf heb.

Ik kan mij voorstellen dat het best een heftig stukje was en als je het dan leest je benieuwd bent naar een volgend bericht. Super irritant als dat dan uitblijft. De afgelopen weken zijn nogal hectische weken geweest. Situaties dienden zich aan en beslissingen moesten genomen worden. Beslissingen die belangrijk zijn voor de toekomst van onze jongste zoon. Onze zoon met autisme.

Wij weten al zeker vijf jaar dat hij anders is als andere kinderen, maar sinds december 2016 hebben wij pas een officiële diagnose. En het lijkt alsof het autisme van onze zoon ineens meer en meer zichtbaar wordt. Het ontwikkelt zich in een snelvaarttempo. Waren wij van mening hem het reguliere onderwijs te laten doorlopen, delen wij nu de mening dat speciaal basisonderwijs toch beter is voor hem. 

Hij heeft het nodig zich op sociaal en emotioneel vlak te ontwikkelen en heeft hier duidelijk begeleiding bij nodig. Begeleiding die zijn huidige school hem niet kan bieden. Zijn dagelijkse gedrag bestaat de laatste weken vooral uit frustratie en frustratie uit zich bij hem in boze buien, hele boze buien. Als ouder sta je hier een beetje machteloos naar te kijken. 

Het autisme van onze zoon heeft de boventoon gehad de laatste weken en ik kan zeggen dat dat heel zwaar is. Voor hem, maar ook zeker voor ons als ouders. Je wilt gewoon dat je kind is zoals andere kinderen zijn. Of eigenlijk wil je gewoon niet dat er iets mis is met je kind. Nu is er op zich niets mis met hem, maar hij is anders. Dat wisten we al en dat wordt nu nog alleen maar meer zichtbaar. 

Ik schreef hier al een heel mooi stukje over op mijn blog www.gewoonomdatikhetwil.com. We zijn inmiddels iets verder in het proces, beslissingen zijn genomen dus de gevoelens die toen leefden zijn weer wat naar de achtergrond verdwenen.  Wil je weten wat het met mij deed dan zou ik zeker even op onderstaande link klikken. 

http://www.gewoonomdatikhetwil.com/365-dagen-schrijven/als-stil-is/

Naast onze heerlijke jongeman was er nog een reden dat ik niet geschreven had, namelijk het naderen van de uitgeefdatum van mijn boek.

Het is echt fantastisch om een boek uit te geven, maar het vergt wel wat doorzettingsvermogen in mijn geval. Ik heb het manuscript vele malen nagelezen op fouten en het gevoel van: ga ik dit echt uitgeven? begon steeds meer te leven in mij. Dus zelfs tijdens het nalezen van mijn manuscript waren er in mij allerlei processen aan de gang. 

Maar eindelijk is het dan zover. Mijn boek is eindelijk te koop. En wat is dat gaaf. Wat ben ik supertrots op mezelf. Mijn doel was mijn bestaande blog uit te geven in boekvorm. Uiteraard met het doel om deze echt uit te geven. En dat doel heb ik bereikt. Mijn boek is gewoon te koop en ik ben ook echt van mening dat mijn boek iets te brengen heeft.  Ik ben van mening dat mijn boek een stukje herkenning geeft aan vrouwen. Lezen dat je niet de enige vrouw bent die zo gecompliceerd kan zijn is naar mijn idee heel fijn.

Een jaar lang heb ik mijn gedachten, mijn gevoelens op papier gezet. Midlife crisis, de overgang, het komt allemaal aan bod. Wat doet dit met mij als vrouw? Ik heb het geprobeerd te verwoorden en ik ben er zelf tevreden over, meer dan tevreden.

Dus zo zie je maar, naast gevoelens van machteloosheid, verdriet kan ook een gevoel van vreugde bestaan. 

Het leven biedt ons ups and downs. Soms apart van elkaar en soms leven ze naast elkaar.

Liefs van mij