Lifestyle / Psyche & spiritualiteit

LeZeres

Madelyn Swaalep Madelyn Swaalep Wie ben ik
4
  • 1whatsapps
  • 2mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Psyche & spiritualiteit

Zal ik mij eerst even voorstellen?

Ik vind het een beetje een raar idee om zomaar even een blog te schrijven zonder mij eerst even voor te stellen. Ik kwam gisteren tijdens het zoeken op internet naar ‘vrouwenmagazines’ op de site van www.ze.nl terecht. Ik zag hier de mogelijkheid om een blog te plaatsen, maar vond het toch wel een beetje brutaal om dit ook daadwerkelijk te doen. Ik trek nu toch maar de stoute schoenen aan en plaatst mijn blog.

Laat ik deze blog dan maar gebruiken om iets over mezelf te vertellen. Ik ben een vrouw van 43 jaar. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Drie jongens, in de leeftijd van 20, 18 en 8 jaar. Mijn jongste zoon heeft autisme. Dit is sinds kort bekend en is voor ons dus nog een hele leerweg. Mijn man heeft op zijn 28ste een herseninfarct gehad en ook dit was voor ons een heel leerproces en is dat nog steeds. Je kan aan de buitenkant niets zien aan hem en werkt fulltime binnen onze eigen onderneming. Het leerproces heeft dan ook vooral betrekking gehad op de innerlijke restverschijnselen die voor weinige zichtbaar zijn, maar een bijna dagelijkse strijd opleveren.

In een paar zinnen geef ik een korte beschrijving van een 20-jarig proces. En gedurende die twintig jaar ben ik mezelf een beetje kwijt geraakt. Naast moeder, echtgenoot en werkende vrouw ben ik toch ook nog een eigen persoon. En wie die persoon dan was, dat wist ik niet meer. Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar die persoon, naar de vrouw die ik ook alweer ben. Want wat vind ik nog leuk om te doen? Waar wordt ik nog blij van? En bestaat er nog iets anders dan het huishouden, werken en de zorg voor een gezin? Het antwoord hierop is uiteraard een volmondige ja. Mijn zoektocht begon met het opzetten van mijn eigen blog www.gewoonomdatikhetwil.com . Ik schrijf op mijn blog vooral over het wel en wee van mezelf. Ik schrijf over alles wat met mijn leven te maken heeft. Ik schrijf vanuit mijn gevoel en toon daarmee mijn kwetsbaarheid. Met mijn schrijven hoop ik een stukje herkenning te kunnen geven aan andere vrouwen.

Vorig jaar tijdens mijn zoektocht kreeg ik ook nog te maken met verschijnselen van de overgang, en dan vooral de geestelijke verschijnselen. En de vragen die ik mijzelf vorig jaar gesteld heb komen toch ook wel dicht in de buurt van de welbekende Midlifecrisis. Een bewogen jaar dus. Een jaar met ups-and-downs, maar ook met vele mooie inzichten in wie ik ben. En als kers op de taart wordt mijn jaar van schrijven op mijn blog uitgegeven in boekvorm. Mijn verhaal van 2016 is daarmee niet meer te lezen op mijn blog, maar binnen een korte periode wel in mijn boek. Het schrijven op mijn blog gaat echter gewoon door. Ik heb vorig jaar namelijk ontdekt dat schrijven toch echt wel een grote passie is van mij. Ik doe dit heel graag en vind het leuk om mijn verhalen te delen met mijn lezers. Het schrijven, het uitgeven van mijn boek, opnieuw een mooi leerproces met alle twijfels en onzekerheden die daarmee naar boven komen. Een belangrijke les die ik geleerd heb vorig jaar is, dat je gewoon moet doen! Ondanks al je angsten, twijfels en onzekerheden. Soms moet je er gewoon voor gaan. En dat doe ik nu met het schrijven van dit blog dus ook maar. Al doende zal ik dan leren of het schrijven van een blog op www.ze.nl op deze manier werkt. Dus hopelijk tot gauw op mijn blog(s).