Goat Yoga: aan de yoga met geitjes

Lichaam door Sabine

Vind je het heerlijk om je schouders los te gooien tijdens yoga, maar heb je geen zin om alleen naar de sportschool te gaan? Dan biedt de yogales van Lainey Morse je een wel heel bijzonder yogamaatje. Op haar boerderij in Albany kun je namelijk yogalessen volgen met geiten.

Beeld: Facebook Goat Yoga

Een geit op je rug terwijl jij je in een lastige pose wurmt? Het zijn dagelijkste taferelen op de boerderij van goat yoga-oprichtster Lainey Morse. Op haar boerderij in de Amerikaanse staat Oregon lopen geiten vrij rond en kunnen ze in- en uitlopen in de stal waar Lainey yogales geeft. Een geit die je komt vergezellen tijdens de downward dog is dus niet ongebruikelijk.

Aan CNN vertelt Lainey dat haar geiten mensen kalmeren en helpen ontspannen. De dieren kunnen geen ziektes genezen, maar zorgen er volgens de docente wel voor dat mensen hierdoor beter omgaan met dat waarmee ze struggelen. Mensen met bijvoorbeeld een depressie worden opgevrolijkt door de dieren. De wachtlijst voor geityoga toont aan hoe populair de yoga is. Momenteel staan 1200 mensen te trappelen om een les te volgen en deze lijst groeit met de dag.

Beeld: Facebook Goat Yoga