Dit zijn de gekste fobieën die er bestaan

Vrije tijd door Sascha

Een fobie hebben voor een clown of een spin kennen we inmiddels allemaal wel, maar daar houdt het niet bij op. De lijst van bestaande fobieën is ellenlang en wij hebben de gekste voor jullie verzameld. En dat zijn er nogal wat. Je mond valt er gegarandeerd van open.

Nomofobie

De angst om het mobiele bereik te verliezen, of überhaupt je telefoon te vergeten. Eerlijk is eerlijk, hier hebben we waarschijnlijk allemaal af en toe last van. Weleens je telefoon kwijt en daardoor dan maar te laat op je werk komen? Dan ga je al snel richting deze fobie.

Anatidaefobie

De angst dat je in de gaten gehouden wordt door een eend. Dit klinkt bizar, maar er zijn écht mensen die hier last van hebben. De persoon in kwestie krijgt last van deze fobie wanneer hij of zij, vaak in de kindertijd, een levensecht trauma heeft meegemaakt. Misschien een keer gebeten door een gans?

Agyrofobie

De angst voor straten of om ze daadwerkelijk over te moeten steken. Dit heeft verder niks met het verkeer te maken, maar voor mensen met deze fobie kan een lege straat zeer beangstigend zijn.

Ailurofobie

De angst voor katten. Wij kunnen ons moeilijk voorstellen hoe je in godsnaam bang kunt zijn voor die poezelige viervoeters, maar er zijn heel wat mensen die last hebben van deze fobie. Vooral het uitkrabben van de ogen wordt veelal gevreesd.

Ithyphallofobie

De angst voor een erectie. Ja mannen, dit vinden we toch wel een beetje zielig voor jullie. Er zijn dus écht mannen die een fobie hebben voor het krijgen van, het zien van of het denken aan een piemel met een erectie. Ai… Dat is knaplastig!

Arachibutyrofobie

De angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken. Dit zullen pindakaas-lovers nooit begrijpen. Je komt in ieder geval we lekker snel van deze fobie af: gewoon geen pindakaas meer eten.

Alliumfobie

De angst voor knoflook. Terwijl wij het liefst zoveel mogelijk teentjes knoflook door ons eten gooien, geldt dat niet voor iedereen. Mensen met alliumfobie zijn als de dood voor knoflook. Ook dit gaat weer gepaard met een traumatische ervaring.

Gymnofobie

De angst voor naaktheid. De een duikt het liefst zo snel mogelijk met iemand het bed in (naakt en al) terwijl de ander juist als de dood is voor naaktheid. En niet alleen een ander naakt zien vinden ze beangstigend, ook zichzelf naakt voor de spiegel zetten zal niet snel gebeuren.

Phobofobie

En als je denkt dat het echt niet erger kan: you’re wrong. Je kunt namelijk ook nog een fobie hebben voor fobieën. Dat is al helemaal zuur… Dan denk je thank god geen fobie te hebben, heb je er alsnog eentje te pakken.