Mama / Kinderen
Kinderen

Hoera: tweelingen leven langer

Reageer 0

Zij die een helft van een tweeling zijn, weten maar al te goed dat het tweelingenbestaan niet over rozen gaat. Jullie worden vaak met elkaar vergeleken en mensen vergeten even dat jullie gewoon namen hebben en refereren altijd naar jullie als ‘de tweeling’. Leuk joh. Maar uit onderzoek blijkt dat tweelingen een groot gezondheidsvoordeel hebben: ze leven namelijk langer.  

De reden waarom tweelingen langer leven is mierzoet, maar fantastisch. De onderzoekers van de University of Washington zijn ervan overtuigd dat de hechte band tussen tweelingen ervoor zorgt dat ze langer leven. Een van de onderzoekers, David Sharrow, vertelt dat eeneiige tweelingen op elke leeftijd een lager sterftecijfer hebben. Twee-eiige tweelingen hadden een iets hoger sterftecijfer dan eeneiigen, maar dit getal was nog altijd lager dan het gemiddelde van de rest van de bevolking.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder ongeveer 3000 Deense tweelingen van hetzelfde geslacht. Hieruit kwam ook nog naar voren dat eeneiige jongens het langst leefden. Anyway, haal die bubbels maar tevoorschijn en trek je twin aan haar mouw, jullie hebben wat te vieren! 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen