Mama / Kinderen
Kinderen

'Te dikke vrouwen meer kans op kind met vertraagde ontwikkeling'

Reageer 0

Moeders met een hevig overgewicht hebben meer kans op kinderen met een vertraagde ontwikkeling. Er is een link gevonden tussen vrouwen met obesitas en kinderen met een langzamere ontwikkeling van hun motoriek. Dit hebben onderzoekers van het NIH's Eunice Kennedy Shriver instituut ontdekt.

In het onderzoek werden kinderen in de leeftijd van vier maanden tot aan hun derde levensjaar gevolgd. In deze periode kwamen ze in totaal zo'n zes keer terug bij hun kinderarts, die elke keer uitgebreid onderzoek bij ze deed. In totaal deden er zo'n 5000 vrouwen en kinderen mee.

Bij de ouders werd er vooral gekeken naar de status van hun gezondheid en hun gewicht. De kinderen moesten twee testen doen om zowel hun motoriek als hun sociale vaardigheden te testen. Wat bleek? Kinderen van obese moeders hadden 70 procent meer kans om de motoriekproef niet te halen en zelfs 75% meer kans om de test in sociale vaardigheden niet te halen. De kans dat ze niet zouden slagen werd nóg groter als ook de vader met overwicht kampt.

Over hoe dit verband precies ontstaat konden de onderzoekers nog niet vinden, hier zou research naar gedaan moeten worden.

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen