Dit zijn de grootste supermarktfrustraties rondom kerst

Vrije tijd door Fadak

We zitten momenteel in de mooiste en de lekkerste periode van het jaar. Tijdens de feestdagen draait het om gezelligheid van vrienden en familie, cadeautjes en natuurlijk heel veel eten. De voorbereidingen van een kerstdiner gaan helaas niet altijd zonder slag of stoot. Lange wachtrijen in de supermarkt, je vergeet het belangrijkste product voor je gerecht en nog veel meer frustraties.

HelloFresh, de maaltijdboxaanbieder, heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders over de grootste supermarktfrustraties. En we kunnen je vertellen dat ze héél herkenbaar zijn. Zo geeft maar liefst 80% van de participanten aan dat ze teveel inkopen doen en dit leidt ertoe dat 59% van de Nederlanders eten weggooit. Naast het teveel inkopen en eten weggooien zijn dit de grootste supermarktfrustraties:

  1. Teveel klanten in de supermarkt (63%)
  2. Wachtrijen bij de kassa (60%)
  3. Producten niet voorradig (59%)
  4. Overvolle parkeerplaats (42%)
  5. Onvindbare producten (40%)
  6. Te weinig personeel (15%)
  7. Koopgedrag van anderen (overdreven veel) (12%)
  8. Ongeduldig of chagrijnig personeel (11%)
  9. Beperkte openingstijden (9%)

De oplossing?

Ieder jaar geven we aan dat we het volgend jaar echt anders gaan doen en de boodschappen niet meer uitstellen. Of we ons daar ook echt aanhouden, is vaak niet het geval. 10% van de Nederlanders zou de drang hebben om voor te piepen in de rij om er zo snel mogelijk van af te zijn. Zo valt het ook op dat 42% gezellig bij iemand aan de tafel schuilt, scheelt weer een hoop stress. Een populaire manier om het kerstdiner door te brengen is met gourmetten. Zij geven aan dat je hier veel minder tijd aan kwijt bent en geeft ze eens ongelijk!

Top 5 wishlist voor een stress loos

HelloFresh vroeg de respondenten wat hun wens is om het kerstdiner minder stressvol te maken. Dit waren de meest gegeven antwoorden:

  1. Dat alle gerechten die ik kook allemaal goed lukken (75%)
  2. Dat ik onbeperkt kan eten van het kerstdiner zonder daarvan aan te komen (57%)
  3. Dat ik een kerstbezoek kan afzeggen, zonder iemand teleur te stellen (36%)
  4. Dat ik een privé chef ter beschikking heb, die het hele kerstdiner voor me kookt (25%)
  5. Dat een personal shopper alle kerstboodschappen voor me doet (22%)

Wist je trouwens dat je kans kunt maken op een HelloFresh kerstbox? Meedoen? Klik dan hier!