Mama / Kinderen
Kinderen

Slecht met deadlines? Geef je kindertijd de schuld

Reageer 0

Zit jij altijd maar te worstelen met die eeuwige deadlines die je moet halen en krijg je moeilijk dingen gedaan? Maak je niet druk want het ligt niet geheel aan jezelf. Ga je kindertijd eens na, want wie weet kun je het daarop afschuiven.Was jouw kindertijd niet zo gedisciplineerd vroeger thanks to papa en mama? Dan kan het zomaar zo zijn dat jouw slechte gevoel voor timemanagement daar vandaan komt. De Universiteit van Albany heeft namelijk een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat kinderen die opgroeien met een gestructureerd dagschema later beter blijken in het verdelen van hun tijd.

Voor de studie vroegen psychologen aan 292 studenten naar hun niveau van regelmatigheid van verschillende activiteiten en routines uit hun jeugd. Denk aan maaltijden, buitenschoolse activiteiten, slaapgewoonten en tijd die ze doorbrachten met familie en vrienden. Guess what... De studenten die vertelden dat ze vroeger veel consistentie in het dagelijkse leven hadden, hebben nu minder problemen met aandacht en timemanagement.

Ook bleek uit andere studies dat een normale routine in de kinderjaren zorgt voor een betere zelfbeheersing en vermindering van angst en depressies. Routines dragen bij aan een gevoel van veiligheid en controle. De kids weten wat ze kunnen verwachten en dat biedt duidelijke grenzen. Dus was jouw mama vroeger een sloddervos die moeite had met het op tijd klaar hebben van de lunch en wilde jouw papa nog weleens zorgen voor een papa-dochter dag met alles behalve een duidelijke planning? Dan heb jij nu misschien wel extra last van zelf de controle bewaren. Thanks pap en mam!
 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen