Geen zin om boodschappen te doen? WIN een compleet kerstdiner

Eten door Sabine

Een paar maanden geleden riep jij in een enthousiaste bui dat jij het kerstdiner wel wilde verzorgen. Nu de kersthits weer op de radio te horen zijn, besef jij dat de feestdagen naderen en je nu toch wel met een plan moet komen. Maar wat ga jij bereiden?

HelloFresh is je redder in nood wanneer je echt niet weet hoe jij dat kerstmaaltje voor elkaar gaat krijgen. Je hoeft niet meer van hot naar her te vliegen om die ingrediënten voor je kerstdiner te scoren. HelloFresh doet dit voor je. Het resultaat is een mooie box met met ingrediënten om zo een fantastisch diner in elkaar te flansen. Op de redactie vonden we dit bijna te mooi klinken. Daarom probeerde redactrice Sabine een box uit.

Kerstbox Veggie

Waar ik meteen al blij door werd verrast, was dat HelloFresh een kerstbox zonder vlees of vis in haar assortiment heeft. Bij Kerstmis denk je toch vaak aan kalkoenen en rollades. Ik was, ja letterlijk, zo blij als een kind met kerst, toen ik zag dat de doos ontzettend rijkelijk was gevuld met kleurrijke groenten en andere ingrediënten. Na de receptenkaarten eens goed te hebben bekeken, was ik ook blij om te zien dat de recepten best wel Fool Proof waren en ik geen rare capriolen uit hoefde te halen in de keuken. Aan de slag dus maar. 

Champignonsoep met mascarpone

Als voorgerecht staat op het menu: champignonsoep met mascarpone. Voor het gerecht was maar vrij weinig nodig, dus ik ging meteen aan de slag. De champignons waren al gesneden, dus de luierik in mij juichte hard. Alleen de kruiden, het sjalotje en knoflook moesten nog fijn gemaakt worden, maar dit varkentje was zo gewassen. Binnen een mum van tijd sudderde de soep op het fornuis en vulde de keuken zich met een aangename geur. Het moest nog een half uurtje staan, dus als een ware keukenprinses ging ik meteen over op het bereiden van mijn volgende gerecht.

Gevulde bolcourgette met risotto

Het volgende gerecht, wat ik wel eventjes in elkaar zou flansen, zag er toch wel wat ingewikkelder uit dan de champignonsoep. Gelukkig zijn de instructies op de receptenkaart ook te begrijpen voor kookleken. Het meeste werk ging ‘m zitten in het snijden van de groenten en de kruiden, het uithollen van de bolcourgettes en het hakken van de noten om een notengehakt van te maken. Verder was het een kwestie van ingrediënten mengen, goed roeren en in de oven zetten! Voor zover de bereiding van de bolcourgette. Terwijl mijn soepje nog steeds pruttelde op het fornuis en de courgettes in de oven gaarden, ging ik bezig met de risotto. Het ging om een vrij basic risotto waarin je de restanten van de uitgeholde courgette toevoegde. Maar in combinatie met de bolcourgette met notengehakt, wist ik zeker dat dit goed zou smaken.

Panna cotta met kersen en chocoladevlokken

En met het bereiden van de bolcourgette was ik alweer bij mijn laatste gerecht aangekomen: de Panna cotta. Helaas was het niet in deze amateurkok opgekomen om dit gerecht als eerste te maken. De Panna cotta moet na bereiding minimaal 3 uur in de koken staan! Maar dat mocht de pret niet drukken! Dit gerecht was echt supermakkelijk te maken, dus al snel stonden mijn toetjes in de koelkast te koelen. Het was slechts een kwestie van de slagroom in een pannetje laten opwarmen en hier de vanille en suiker aan toe te voegen. Easypeasy!

Het resultaat

Na mijn kookskills te hebben toegepast, kwam natuurlijk het moment van de waarheid: hoe smaakt het? Voordat ik je laat weten of de smaakpupillen werden gestreeld, kan ik al vertellen dat het al een feestje was om naar deze gerechten te kijken. De recepten waren helemaal niet moeilijk, maar toch ziet het er erg chic uit. En… inderdaad: de gerechten smaakten ook nog eens heerlijk. Een ware kerstmaaltijd! Ik ben erg tevreden over de HelloFresh box. Alle ingrediënten worden verzorgd en de gerechten zijn makkelijk te maken.

Zie jij het ook wel zitten om zo’n feestelijk maaltje in elkaar te flansen? Kijk dan snel op de HelloFresh site naar de speciale kerstboxen. HelloFresh zorgt ervoor dat de ingrediënten voor het kerstdiner in de juiste hoeveelheden bij jou thuis worden bezorgd vlak voor Kerst (op 23 of 24 december). Je hebt verschillende soorten. De box die ik koos was de Veggie, maar je hebt ook een Kerstbox voor gourmetten met allerlei lekkere stukjes vlees en vis. Of ga voor de Kerstbox Original waar je, inderdaad, de rollade in vindt. Of ga voor de Kerstbox Deluxe die net wat meer bevat dan de Original box. De boxen zijn tot en met 19 december te bestellen via de website van HelloFresh.

Winnen

Om maar even in de kerstgedachte te blijven, mogen wij 2 keer een verrukkelijke HelloFresh kerstbox weggeven naar jouw keuze! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ons liken op Facebook en hieronder invullen waarom jij deze kerstbox verdient.

Veel succes!