ZeTest: Herôme Graffiti Nail Art

Make-up door Madelon

Al even stonden de nagellakjes en bijbehorend gereedschap klaar om getest te worden. Het World Inspired Colours-lakje in kleur ‘122 Kuala Lumpur’ en de drie nail art-lakjes in het rood, wit en zwart, werden geleverd met het benodigde nail art-gereedschap van de Graffiti Nail Art-lijn. En veel heb je niet nodig om je nagels om te toveren tot ware kunstwerkjes: naast de nagellak alleen een stempel, een schrapertje en natuurlijk de metalen sjabloonplaatjes. In totaal zijn er twaalf verschillende schijfjes beschikbaar, met ieder zeven sjabloontjes erop. Keuze te over!

Herôme claimt dat iedereen met deze nail art-producten uiteenlopende creaties kan maken in slechts enkele seconden. ‘Van eenvoudig tot extreem en van klassiek tot hip’. Om dit statement kracht bij te zetten heeft Herôme een handig en duidelijk stappenplan op hun site gezet. Het resultaat dat daarbij hoort ziet er superleuk uit, maar is het echt zo makkelijk om zelf zulke mooie nail art te maken?

ZeTest

Het Kuala Lumpur-nagellakje uit de W.I.C.-collectie is een mooie donkergrijze kleur met heel lichte glittertjes. De Graffiti Nail Art-lakjes, die gemaakt zijn om de figuurtjes op je nagels mee te maken, zijn mat en effen. Het kwastje hiervan is héél dun, zodat je de figuurtjes op de sjabloontjes makkelijk kan ‘inkleuren’. Daar is over nagedacht!

En inderdaad, Herôme heeft niets te veel gezegd toen ze beweerden dat deze nail art supermakkelijk te maken is. Werk overigens wel boven een papiertje, want het wordt een kliederboel!

Lak eerst je nagels zoals je dat altijd doet. Voor het Kuala Lumpur-lakje is één laagje al voldoende, maar twee is uiteraard beter. Wacht wel met het aanbrengen van de nail art, totdat je basislak helemaal droog is.

 


Met het dunne kwastje van de gewenste kleur nagellak, kleur je het figuurtje als het ware in. Je smeert de nagellak er gewoon op, maar dit mag wel een beetje dik. De overtollige nagellak haal je daarna namelijk weg met het schrapertje. In één snelle beweging haal je de schraper over het sjabloon en de nagellak zal dan alleen nog maar in het figuurtje zitten.

 


Om dit figuurtje dan op je nagel te krijgen, gebruik je het stempeltje. Je drukt de stempel goed aan op het sjabloontje en vervolgens op je nagels. Let er op dat je het pijltje, op de top van de stempel, altijd naar dezelfde kant gericht houdt. Zo zet je het sjabloontje nooit scheef op je nagels! Druk alle kanten goed aan en ‘rol’ als het ware met de stempel over je nagel, zodat je zeker weet dat het complete sjabloontje goed afgedrukt is.


En tadaa! Het figuurtje staat - als het goed is - perfect op je nagels en de lak is vrijwel meteen droog. Hoe makkelijk! Toegegeven - het vergt wel even oefening om je nail art perfect te krijgen. Zoals jullie zien is dit mij nog niet helemaal gelukt, maar voor een eerste poging vind ik het al superleuk! En dan te bedenken dat er meer dan tachtig verschillende sjabloontjes zijn en tien verschillende kleuren... Mogelijkheden genoeg! Ik ben nog lang niet uitgelakt...

De World Inspired Colours zijn te koop bij verschillende drogisterijen, parfumerieën en via de site van Herôme. Prijzen: €7,50 voor één nagellak en €12,50 per twee. De Graffiti Nail Art-producten zijn exclusief te verkrijgen in de webshop. Prijzen variëren van €7,50 voor een nagellak tot €24,95 voor een complete starters kit (bestaande uit drie lakjes, een schraper, een stempel en drie sjabloonplaatjes). Kijk voor verkooppunten op de site van Herôme