140 jaar de Bijenkorf

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Zes weken lang wordt dit jubileum gevierd. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid lanceert de Bijenkorf een Special Edit140n-collectie. In deze collectie vinden we veel mooie merken en hippe ontwerpers. Ook altijd leuk: onder de titel Inspirat140n wordt een mooie, luxueuze glossy uitgebracht. In deze glossy vind je leuke voordeelacties en een hoop inspiratie.

100 Special Edit140n-producten
Het 140-jarig jubileum zag het warenhuis als een reden voor een mooie, nieuwe collectie. Special Edit140n is een eenmalige collectie in beperkte oplage. In deze collectie zitten onder andere speciaal ontworpen producten, geïnspireerd op de chique uitstraling van de Bijenkorf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan merken als Blond, Ray-Ban, Daryl van Wouw, Diesel en Fred de la Bretonière.

140 keer smaak
Welke bekende Nederlanders hebben smaak? De Bijenkorf weet het en vroeg 140 smaakmakers mee te werken aan het jubileum. Verschillende acteurs, schrijvers, muzikanten, koks en kunstenaars maakten een inspiratiebol die zijn of haar persoonlijke en vooral inspirerende wereld weergeeft. Zo maakten bijvoorbeeld fashion-illustrator Piet Paris en ontwerpers van Diesel een inspiratiebol. Twintig van deze bollen worden geveild tijdens een besloten evenement in de Beurs van Berlage. De opbrengst van deze veilig wordt gedoneerd aan Unicef.

De Inspirat140n
De Bijenkorf brengt speciaal voor het jubileum een luxueuze glossy uit: Inspirat140n. Het blad staat vooral in het teken van -hoe raad je het- inspiratie. Het warenhuis brengt alle producten samen. Van boeken tot cosmetica, van wonen tot mode en van muziek tot lekker eten... Het komt allemaal samen in deze glossy. De 140 smaakmakers werkten ook mee aan de Inspirat140n. Het blad werd tijdens de speciale koopavond op dinsdag 20 april in alle filialen van de Bijenkorf gelanceerd.

Inspiratie op Bijenkorf.nl
Ook op de webshop van de Bijenkorf borrelt het van jubileumacties. Je vindt hier onder andere een overzicht van 140 jaar aan inspiratie van het luxe warenhuis, een Inspirat140n Game waar cadeaucards verdiend kunnen worden en via Koop&Krijg krijgen de bezoekers exclusieve voordeelvouchers. Voor de liefhebbers onder ons: in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam publiceerde Bijenkorf op de website een aantal historische foto's van de Bijenkorf.

De Special Edit140ns zijn vanaf dinsdag 20 april verkrijgbaar in alle filialen en via de webshop op Bijenkorf.nl.