Roulette tijdens de chat

Media door Eline_B

Chatroulette werd bedacht door een 17-jarige student uit Moskou en in 2009 gelanceerd. Verschillende Amerikaanse bladen en nieuwszenders pikten de site op en de populariteit steeg enorm. Chatroulette heeft tegenwoordig meer dan 500.000 bezoekers per dag en met die mensen kun jij elke dag een gesprek aangaan. Tussen al die chatters zit misschien wel één heel boeiend persoon. Zo niet, dan kun je op elk moment de chat beëindigen en een gesprek beginnen met de volgende, als die jou ook leuk genoeg vindt natuurlijk.

Het resultaat is een website waar je vlakke - vaak inhoudloze - gesprekken kunt voeren, alleen of samen met vrienden. Het leuke aan chatroulette is dat je niet weet wie je tegenover je krijgt, iedereen is anders: de één is grappig, de ander brengt je een ode en sommige verrassen je met een spelletje. Het is een luchtige manier van communiceren op het altijd actieve web.

Toch is er een groot nadeel aan deze vorm van chatten, want er zijn natuurlijk altijd 'gekken' op het internet. Het kan voorkomen dat je ineens stuit op een koppel dat seks heeft of op iemand die zit te masturberen. Het gebruik van de site wordt dan ook sterk afgeraden voor minderjarigen. Gelukkig kun je elk moment de chatsessie beeindigen zonder dat je diegene nog een keer onder ogen moet komen. 

Ben je nieuwsgierig, maar wil je je niet meteen aanmelden? Hieronder een leuk filmpje van een chatrouletter.