Heerlijke pizza's bij De Italiaan

Eten door Jet

Toen ik onlangs jarig was en van mijn ouders een restaurant mocht uitkiezen om een verjaardagshapje te gaan eten, hoefde ik niet lang na te denken... Ik wilde al tijden bij dat leuk uitziende restaurantje op de Bosboom Toussaintstraat eten. Zo gezegd, zo gedaan.

Wat meteen opviel bij het betreden van De Italiaan was de gezellige inrichting. De oranje rode muren en de Italiaanse tegeltjes zorgen voor een warme en gezellige sfeer. Het restaurant ziet er niet uit als de 'normale' Italiaan, maar juist fris, jong en hip. We mochten plaatsnemen aan een grote tafel naast de open keuken, waardoor je letterlijk een kijkje in de keuken hebt. Al snel viel mijn oog op de enorme houtoven, waaruit de meest heerlijke pizza's tevoorschijn kwamen. Kom maar op!

Mijn familie en ik besloten voor het zeer aantrekkelijke menu te kiezen. Voor slechts 25 euro krijg je een mix van antipasti, diverse soorten pizza's en verschillende toetjes. Niet verkeerd als je bedenkt dat veel pizza's alleen al 16 euro zijn. Ook de wijnkaart is niet verkeerd en de bediening wilde maar al te graag helpen een goede keuze te maken. Na twee wijntjes geproefd te hebben, werd het de Montepulciano: een stevige rode wijn.

De mix van antipasti bestond uit diverse Italiaanse vleeswaren, gegrilde groentes, salade caprese, olijfjes en focaccia. Heerlijk! Vooral de venkelsalami was erg bijzonder.
Vervolgens werden er verschillende pizza's in het midden van de tafel gezet waar iedereen stukjes vanaf kon pakken. In totaal hebben we wel acht verschillende 'smaken' geproefd (gegrilde groentes, tonijn, pepertjes, ansjovis, ham, ui, rucola etc.) - je krijgt in totaal één pizza per persoon. Je kunt van te voren aangeven wat je liever echt niet op de pizza's wilt, maar het is heel leuk om je te laten verrassen. We vonden alle pizza's stuk voor stuk ontzettend lekker. Als je niet zo van pizza's houdt, kun je ook je lol op aan verschillende pasta's en vis-/vleesgerechten. Een groot gedeelte van de producten is geïmporteerd uit Italië en biologisch geproduceerd op kleine boerderijen.

Onze buikjes zaten eigenlijk al iets te vol, maar we konden de heerlijke toetjes echt niet laten staan. Dus werd er ook nog lekker gesnoept van de tiramisu, panna cotta en de chocoladetaart.

Iets te vol, maar zeer voldaan gingen we op huis aan. Ik zou zeker nog een keer terugkomen bij De Italiaan. Alleen al om die heerlijke pizza's weer te eten voor die goede prijs.

De Italiaan
Bosboom Toussaintstraat 29
1054 AN Amsterdam
Tel: 020-6836854