Tips voor een gezonde picknick

Eten door Redactie Ze.nl

Als je wel een beetje op de lijn wilt letten, hoe ga je hier dan toch op een leuke manier mee om? Vandaag een aantal tips, hoe je dan toch geweldige dag kan hebben!

Een belangrijke tip: kijk op maandag al wat het weer wordt voor de rest van de week. Je kunt dan met boodschappen doen rekening houden met een eventuele spontane picknick in het park met vriendinnen. Maak een uitgebreide pastasalade, met lekker veel groentes en een slanke dressing. Haal bij de Xenos een vrolijke plastic afsluitbak; zo kun je de salade makkelijk meenemen.

Ook sandwiches zijn een handige keuze. Je kunt ze beleggen met mager vlees of vis, salade, tomaat, komkommer, augurk, paprika en zo gek je het maar kunt bedenken. Deze broodjes zien er leuk uit, vullen goed en bevatten veel minder calorieën dan al die vette smeersels.

Uiteraard hoort een roseetje of een biertje erbij, maar zorg ook voor een paar flesjes koud water, zeker met het warme weer. Enerzijds is het goed voor de lijn, anderzijds zorgt het ervoor dat je veel minder last hebt van de alcohol en nog netjes naar huis kunt fietsen.

Als laatste kan natuurlijk een fruitsalade niet ontbreken, je kunt deze al kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar maak ook eens een bak thuis klaar. Lekker zoet en verfrissend!

Het vergt een aantal voorbereidingen, maar dan heb je ook wat; je maakt gegarandeerd indruk op iedereen met je verrassende gerechten! Maak ook eens een picknick voor een leuke date, want je weet: de liefde van de man gaat natuurlijk door de maag!

Wil je nog meer tips hoe je slank maar wel lekker de zomer door kunt komen? Kijk dan eens op www.valtaf.nl!

Dit artikel is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige van www.valtaf.nl.