Gevuld stokbroodje uit de oven

Eten door Micky

Koken is heerlijk, maar er zijn situaties waarin je er niet zoveel zin in hebt. Of dat nou is na een warme dag (dan is een bord warm eten niet het eerste waar je aan denkt), of als je alleen eet. In elke situatie is dit stokbroodje een idee. Het is een simpel en snel gerecht en binnen 25 minuten heb je een lekkere maaltijd.


Wat heb je nodig? (voor 1 gevuld stokbrood)
1 voorgebakken stokbrood (ongeveer 50 cm)
350 gr gehakt
1 klein blikje tomatenpuree
150 gram geraspte kaas
1 uitje
1 teentje knoflook
3 eetlepels ketjap
Kruiden: zout, peper, paprikapoeder, oregano

Hoe maak je het?
Voordat je begint met koken is het handig om de oven alvast voor te verwarmen op ongeveer 200 ºC (heteluchtover 180ºC). Snij het stokbrood open en hol beide helften uit. Let wel op, hol het niet helemaal tot op de korst uit, er mag een laagje brood blijven zitten. Bak daarna het gehakt rul samen met een gesnipperd uitje. Voeg dan de knoflook, paprika poeder en oregano toe en bak het even mee. Als laatste voeg je de tomatenpuree en ketjap toe. Neem vervolgens de pan van het vuur en vermeng de geraspte kaas door het gehaktmengsel en vul je beide broodhelften met het gehakt.

Houd je van gesmolten kaas? Strooi dan nog was kaas over de broodjes voordat je ze in de voorverwarmde oven stopt. Bak de broodjes ongeveer 10 minuten.

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten

Variatie/tips
Het stokbrood kun je ook vervangen door pistoletjes. Wil je het broodje nog wat gezonder maken? Kies dan voor bruin stokbrood en 20- of 30-plus kaas. Dit recept kun je natuurlijk ook bij de lunch eten. Het vult goed en dat is ideaal voor als je een lange dag voor de boeg hebt!

EetZe!