Chillen op de Amsterdamse Wallen

Vrije tijd door Jo-Anne

Een gezellige dag met de meiden, wie wil dat nou niet. Maar bowlen, naar de bioscoop of gourmetten is zo cliché! Doe een keer iets anders en ga met al je vriendinnen naar de Amsterdamse Wallen. Schuif je schaamte aan de kant en ga lekker chillen tussen de dames van lichte zeden die hun 'sexy backs' proberen te verkopen aan de mannen.

One of the girls...
Wie naar Volendam is geweest heeft zeker meegedaan aan de bekendste fotoattractie van Nederland met een Volendammer kostuum en bijpassende houten klompen. Wil je écht een leuke foto van jezelf of samen met je vriendinnen, dan is er ook een Amsterdamse Wallen-versie van deze trekpleister voor toeristen! Altijd al benieuwd hoe het voelt om achter het raam te staan? Laat je dan fotograferen in een raambordeel aan de Enge Kerksteeg in Amsterdam. Je kunt je ter plekke omkleden in een spannende outfit en al je sexy poses laten zien. Ga dus snel naar de Wallenwinkel om een afspraak te maken voor een onvergetelijke foto!

Musea
Kunst heb je in alle vormen en maten, dus ook met een seksueel tintje. Het Erotic Museum aan de Achterburgwal heeft een grote collectie erotische kunst van oude meesters tot moderne kunstenaars. Dit zal zeker een mooie toevoeging zijn aan je dagje Amsterdamse Wallen.

La la laaaa op de Zeedijk
Je hoeft je niet te schamen als je niet kunt zingen als een nachtegaaltje à la Christina Aguilera. Wat maakt het uit als je je favoriete nummer lekker vals zit mee te blèren? In een gezellige bruine kroeg op de Wallen kun je een workshop 'Smartlappen Zingen' volgen van juf Mies. De avond wordt afgesloten met een echte cd-opname. Dus X-Factor, here we come!

Touren
Benieuwd naar alle donkere plekjes, privékamertjes en geheimen op de Amsterdamse Wallen? Dan moet je echt een tour volgen! Een gids brengt je naar alle spannende plekjes die voor anderen onbekend zullen blijven. Er zijn verschillende touren te volgen. Wil je tijdens de tour een workshop paaldansen aan vast plakken? Het kan allemaal!

Liever zelf op je fabulous pumps door de rood verlichte straatjes paraderen? Koop dan het 'Self-guided-tour'- boekje in de Wallenwinkel. Hierin staan alle must-see adresjes. Je vindt er ook achtergrondinformatie over alle bezienswaardigheden op de Amsterdamse Wallen.

Met een bootje door de grachten
Liever vanaf het water naar de Amsterdamse Wallen kijken? In een twee uur durende rondvaart zie je alle plekken vanaf het water. Onder het genot van een heerlijk drankje en hapje zal een gids je alles laten zien.

Shoppen!

In de Wallenwinkel kun je hilarische, ondeugende, speelse of juist educatieve cadeautjes kopen. Boeken, kunst, foto's, kaarsjes, je kunt er echt van alles vinden. Alles staat natuurlijk in het teken van de Wallen.

Lezingen en presentaties
Waarom kiest een vrouw voor dit werk, hoe denken hun ouders hier over en wat voor soort klanten hebben zij? Vragen waar wij niet snel het antwoord op zullen krijgen. Voormalige prostituees geven daarom regelmatig lezingen of presentaties in de Wallenwinkel. Stel hier al je vragen om een beter beeld van hun leven te krijgen.

Lijkt het je leuk om met je vriendinnen naar de Amsterdamse Wallen te gaan? Haal ze dan allemaal over, want het zal een geweldige meidendag worden...