Novastar in Het Paard van Troje

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De in Nederland geboren -maar nu in Antwerpen wonende - Joost Zweegers is al jaren bekend onder de naam Novastar, waarmee hij al op vele festivals heeft opgetreden. Onder het grote publiek zal hij met name bekend zijn van het prachtige nummer Never Back Down (een samenwerking met de eveneens Belgische zanger Ozark Henry) en het aanstekelijke The Best Is Yet To Come. Begin oktober is zijn nieuwe album Almost Bangor uitgekomen en dat was reden genoeg om ons land weer een bezoekje te brengen!

Zondagavond vertrokken we naar Het Paard van Troje in Den Haag; naar mijn mening een van de beste concertzalen van Nederland waar artiesten erg goed tot hun recht komen. Nadat het voorprogramma gevuld werd door de Belgische getalenteerde singer/songwriter Maximus (die spelende op een contrabas onder andere een liedje zong over een dikke lesbische kat), was het dan eindelijk tijd voor de man waarop het publiek in de uitverkochte zaal wachtte. Een kort knikje en een glimlachje naar het publiek en meteen knalde de muziek door de zaal. Waar Novastar op de albums nog tot de rustige muziek te rekenen is, was daar tijdens het concert niet veel van te merken. De gitaarsolo's vlogen je om de oren! Joost is een muzikaal multitalent, want naast een geweldig zuivere en warme stem, speelt hij ook nog gitaar, basgitaar en piano.

Maar het mooiste aan het concert was -naast de prachtige nummers - het geweldige enthousiasme waarmee hij op het podium stond. Hij spoorde zijn bandleden aan, sprong als een idioot rond (wat zorgde voor hilarische taferelen wanneer de technicus weer achter hem aan moest rennen omdat hij zijn oortjes kwijt was of weer eens wat omstootte), danste op zijn pianokruk en dit alles met een stralend gezicht. En naar mijn mening is er niks beters tijdens een concert dan een artiest die het zo duidelijk naar zijn zin heeft. Ook maakte hij snel korte metten met een paar bezoekers die het nodig vonden om telkens door alles heen te schreeuwen. Een korte opmerking, luid applaus en gejuich uit de zaal, en de mannen werden de rest van de avond niet meer gehoord.

Een overenthousiaste artiest, een geweldige band en vooral prachtige muziek, wat wil je nou nog meer?