Gewèldigenoten Taart!

Eten door Redactie Ze.nl

Wat heb je nodig?
350 gram bloem
300 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
225 gram koude boter
Een paar eetlepels vloeibare honing
125 ml. slagroom
200 gram noten; 100 gram walnoten en 100 gram gemengd
Eventueel een beetje kaneel

Bereidingswijze:
- Doe de bloem, de helft van de suiker, de vanillesuiker, 1 ei en de boter in een kom en roer, kneed en meng het goed door elkaar tot één grote deegbol.
- Neem 2/3 deel van het deeg en maak er een zo plat mogelijke, ronde lap van. Het is handig als je een deegroller hebt maar met alleen een paar handen en een beetje doorzettingsvermogen kom je ook een heel eind.
- Vet het bakblik in en leg de deeglap erin. Duw het goed aan en zet deze ongeveer een halfuurtje in de koelkast.
- Als het deeg in de koelkast staat kun je de rest van de suiker in een pannetje laten smelten. Doe dit niet te snel want dan verbrand het en dat is natuurlijk niet lekker. Zet het vuur dus niet te hoog en roer het rustig door.
- Voeg dan de slagroom er aan toe. Doe dit niet in één keer maar scheutje voor scheutje want het zal erg gaan pruttelen en sissen. Maar schrik niet, dat is normaal. Je moet gewoon rustig blijven roeren...
- Voeg als laatste de honing en de noten er aan toe en roer het nog eens goed door. Nu kun je ook de kaneel er aan toevoegen als je dat lekker vindt.
- Zet de oven op 200 °C.
- Als het halfuurtje om is mag je het bakblik eruit halen en het karamel/notenmengsel erin gieten. Verdeel het mooi gelijk over de vorm.
- Dan mag je van het overgebleven deeg ook een platte lap maken en die over de noten heen leggen zodat je ze niet meer ziet.
- Als laatste moet je alleen het eigeel nemen van het laatste ei. Strijk dit over de bovenkant van de taart. Daar krijgt 'ie een mooi kleurtje van.
- Bak de taart in 40 minuten in de oven gaar. En klaar is Ze!

De taart is wel direct te eten als hij uit de oven komt maar het is verstandiger om hem eerst even te laten afkoelen omdat anders de vulling eruit druipt.

Geschreven door Eva