John de Mol koopt SBS

Celebs door Redactie Ze.nl
Sanoma zal voor 67 procent eigenaar worden van SBS Broadcasting en Talpa voor 33 procent. SBS is, op RTL na, de grootste tv-maatschappij van Nederland.

Sanoma laat in een persverklaring weten dat, door de overname van de tv-kanalen van SBS, een mediabedrijf ontstaat dat informatie en amusement via verschillende mediatypen naar buiten kan brengen. John ziet de overname in de eerste plaats als een strategische investering. De overname wordt naar verwachting komende zomer afgerond.

Sanoma en Talpa nemen alle bedrijven die onder SBS vallen, volledig over. Hier horen drie tv-zenders bij, namelijk SBS6, Net5 en Veronica. SBS is daarnaast uitgever van twee tv-gidsen (Veronica Magazine en Totaal TV), een uitgeef- en tv-productiebedrijf (Veronica Litho, SBS Productions) en de teletekstbedrijven SBS Text VOF en Veronica/Disney XD.

Wij zijn op dit moment vooral heel benieuwd naar wat er gaat gebeuren met de gezichten van SBS. Zouden de tv-zenders blijven zoals ze zijn? Zouden alle bekende gezichten van RTL overstappen naar SBS, net als in de tijd dat John de tv-zender Talpa oprichtte? En wat gaat Linda de Mol doen, nu haar broer eigenaar is geworden van de grootste concurrent van haar werkgever? Stay tuned...