Linda de Mol nerveus voor maken sitcom

Celebs door Redactie Ze.nl

In november starten de opnames voor de nieuwe Nederlandse sitcom, een tamelijk onbekend terrein voor de presentatrice/actrice. "We hebben de Amerikaanse rechten van Everybody Loves Raymond gekocht. Er zijn negen seizoenen gemaakt, dus er is een schat aan scenario's," vertelt Linda aan Novum Nieuws. "Wij hebben er dertien uitgekozen. Soms zijn ze heel Amerikaans, als het bijvoorbeeld over de Super Bowl of Halloween gaat. Die doe je dan niet."

De blonde Gooische Vrouwen-actrice is doodsbang dat de nieuwe sitcom flopt. "Dat vind ik heel eng. Sitcom is doodeng, want als het niet grappig is, is het mislukt." De hoofdrol zal worden vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge. Linda zal diens vrouw spelen. Ze hoopt sitcom in Nederland op de kaart te zetten. "Ik vind dat er een behoorlijke armoede aan Nederlandse comedy is op de televisie. Het wordt weinig geprobeerd. Dat zou suggereren dat mensen dat niet meer willen zien, maar daar geloof ik helemaal niet in," aldus de blonde presentatrice.

Naar verwachting zal de sitcom in maart voor het eerst op de buis te zien zijn. Tot die tijd blijft Linda duimen. "Of het lukt moeten we afwachten. Je kan er enorm mee op je bek gaan."