Peter R. de Vries weer op vrije voeten

Celebs door Redactie Ze.nl

De misdaadverslaggever zit in Australië om de moord op de 23-jarige Mariska Mast te onderzoeken. Peter zocht, samen met collega Chantal van Schuylenburgh, een verdachte thuis op om vragen te stellen en een brief te overhandigen. De man in kwestie, Daniel Ross, zat iets minder te wachten op het ongeplande bezoekje en belde de politie.

Chantal bekende schuld aan huisvredebreuk en kwam er met een boete van 140 euro vanaf. Peter ontkent stellig: "Het is maar net hoe je naar de feiten kijkt. Is het zo dat een journalist geen contact met een moordverdachte mag zoeken om hem wat te vragen?" Peter moest een nacht de cel in, maar heeft geen spijt. "Het was zacht uitgedrukt geen pretje, maar het kan geen kwaad ook de ander kant eens mee te maken. Onze arrestatie heeft er wel voor gezorgd dat er nu aandacht is van de media tot op het hoogste justitieniveau."

Wat de rechter dinsdag ook beslist, de speurneus lijkt al blij met dit resultaat. "De aandacht die er nu is voor de zaak van de voortvluchtige Daniel Ross maakt dit het allemaal waard."