Do finisht marathon binnen 4,5 uur

Celebs door Redactie Ze.nl
Do liep de marathon van LA voor het goede doel. Met het volbrengen van de tocht van ruim 42 kilometer, haalde ze vijftienduizend euro op voor de Mutsaertsstichting. Deze stichting zet zich in tegen huiselijk geweld.

Voor Do is dit een speciaal doel, omdat zij persoonlijk betrokken is bij dit soort huiselijke drama's. Haar zes jaar jongere broertje was jarenlang verslaafd aan drugs. "Die verslaving bepaalde lange tijd de sfeer in huis," zegt ze vandaag in De Telegraaf. "Mijn voornaamste doel is het stilzwijgen rond huiselijk geweld te doorbreken en slachtoffers een hart onder de riem te steken, zodat ze er openlijk over durven te praten."

Do zag enorm op tegen de tocht. Voordat ze startte, voorspelde ze op haar Twitter dat het 'een hel' zou gaan worden. "Wat een slecht weer in LA! 12 graden en regen. Over een uurtje moet ik starten. Dit gaat een hel worden! Maar ik MOET het halen!" twitterde ze.

De marathon van Los Angeles is niet de eerste grote hardloopwedstrijd waar Do aan meegedaan heeft. In november liep ze al mee met de marathon van New York, toen ook voor het goede doel. Het nieuwe album van de zangeres heeft door alle sportiviteit, iets vertraging opgelopen. "Qua stijl wordt het puurder dan mensen van mij gewend zijn," zegt ze. Voor het eerst schrijft Do al haar teksten zelf. Inmiddels staat de release van het album gepland voor na de zomer.