De leukste winkelstraat van NL

? door Eline_B

Winkelen: het ontspant, werkt therapeutisch, is goed voor het verbranden van calorieën én het zorgt ervoor dat we op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Steeds vaker zoeken we in kleine boetiekjes naar de mooiste spullen en laten we de grote winkelketens achter ons. Niemand vindt het leuk als de helft van het personeel op kantoor in hetzelfde truitje loopt als jij. Gelukkig zorgen de NLstreet Awards ervoor dat we onze shopwereld verbreden en het shopavontuur nóg fantastischer wordt. Want wat is nou de allerleukste straat om je geld in uit te geven?

En de winnaar is…
De Kleine Kerkstraat in Leeuwarden is verkozen tot de leukste winkelstraat van Nederland. H&M en Zara, eat your heart out! Deze winkelstraat bevat leuke, kleine boetiekjes en biedt toch een ruim scala aan mogelijkheden. De Friezen noemen de straat 'het best bewaarde winkelgeheim van Leeuwarden'. Leeuwarden is een heerlijke stad met veel rust, poëzie en historie, en bevat nu ook de allerleukste winkelstraat van Nederland.

Ligt Friesland niet naast je deur, maar wil je wel graag shoppen, dan is de Haarlemmerdijk (met bijbehorende -straat) in Amsterdam een goed alternatief. De winkelstraat behaalde de tweede plek en weet de bezoeker van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat te vermaken met winkels, eet-, drink- en uitgaansgelegenheden.

De derde plek is dit jaar voor de Gierstraat in Haarlem, de stad die in 2008 en 2009 ook al de award voor de leukste winkelstraat binnensleepte. Haarlem is vooral gezellig; een hele dag slenteren door de straten van deze stad is absoluut geen straf. Het centrum is vriendelijk, gezellig druk en servicegericht, dat maakt Haarlem al jaren één van mijn favoriete shopsteden. Zowel de Gierstraat als de Kleine Houtstraat zijn een bezoekje waard. Je vindt er zeker dat ene leuke truitje en die geweldige paar schoenen.

ShopZe!

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.