Huilen in de lucht

Media door Jikke
Je zit lekker ontspannen in je vliegtuigstoel te staren naar een uitgeklapt schermpje met een film die je moet vermaken. En ja hoor, daar heb je het al: de tranen. Welke films maken je aan het huilen in het vliegtuig?
 
Het gebeurt niet alleen jou maar ook veel andere mensen vaak genoeg dat de tranen opwellen en langzaam over de wang naar beneden stromen. In het vliegtuig overkomt 50% van de reizigers dit nog sneller. Die man aan de overkant probeert het te verdoezelen door onder zijn dekentje te kruipen en jijzelf veinst een vuiltje in je oog te hebben, alsof er geen vuiltje aan de lucht is.


 
Stiekem vinden we het helemaal niet fijn om in het vliegtuig te huilen. Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic heeft daar iets op bedacht: zij zullen een waarschuwende boodschap laten zien voordat bepaalde films beginnen. Zo kan je ervoor zorgen dat de tissues binnen handbereik zijn en ongestoord kijken (en huilen).
 
Virgin Atlantic heeft ook een top 10 met huilfilms in het vlietuig gemaakt:
 
1. Toy Story 3

Na twee spannende avonturen beland het speelgoed (met Woody, Buzz en de rest) niet op de zolder als Andy gaat studeren, maar op een kinderdagverblijf. Het is Woody's taak om de rest ervan te overtuigen dat ze niet zijn gedumpt...



 
2. The Blind Side
The Blind Side

vertelt het verhaal van Michael Oher, een dakloze en getraumatiseerde jongen die uitgroeide tot een All American football player met de hulp van een zorgzame vrouw en haar gezin.



 
3. Eat Pray Love

Elizabeth Gilbert lijkt een ideaal leven te hebben: ze heeft een leuke baan, is getrouwd en woont in een prachtig huis in New York. Maar Liz is alles behalve gelukkig en gooit het roer om. Ze vraagt een scheiding aan en gaat op zoek naar zichzelf in Italië (waar ze haar smaakpapillen vindt), India (ze houdt niet van de Gurugita) en Indonesië (misschien was een plan wel zo handig geweest).



 
4. My Sister?s Keeper

Kate heeft kanker en haar zusje Anna offert veel voor haar op. Anna is de perfecte genetische match en helpt Kate keer op keer. Maar dan spant Anna een rechtszaak aan... Bij deze moet je de tissues gereed houden.



 
5. Seven Pounds
Als Tim Thomas een sms'je verstuurt tijdens het rijden, veroorzaakt hij een auto-ongeluk waarbij zeven mensen, waaronder zijn verloofde, overlijden. Om dat 'goed' te maken, wil hij het leven van zeven andere mensen redden.
 

 
6. Brokeback Mountain

Het verhaal van een verboden liefde tussen twee cowboys (Heath Ledger en Jake Gyllenhaal, smullen!).



 
7. The Notebook

Een arme, gepassioneerde man wordt smoorverliefd op een rijke jonge vrouw. Hij geeft haar vrijheid, totdat ze door hun sociale achtergronden gescheiden worden.



8. Gran Torino
Walt Kowalski is een veteraan van de Koreaanse oorlog en heeft pas zijn vrouw verloren. Hij is vervreemd van zijn familie en boos op de wereld. Zijn buurman krijgt de opdracht om Walts 1972 Ford Gran Torino te stelen. Een bijzondere vriendschap ontstaat...


9. Invictus

Nelson Mandela wil tijdens zijn eerste periode als president de landen gescheiden door apartheid weer verenigen op een wel heel bijzondere manier: het nationale rugbyteam op de kaart zetten door de Rugby World Cup van 1995 te winnen.



10. Billy Elliot
Het verdrietige verhaal van de jongen die niet zichzelf mag zijn. Zijn vader wil dat hij gaat boksen, hij wil balletdansen...


 
Bij welke film pink jij een traantje weg?