Vrouwen steeds vaker op de knieën voor man

Lifestyle door Janneke
Tijdens een romantisch diner voor twee opent manlief opeens een klein, vierkant doosje en vraagt zijn geliefde om haar hand. Dé klassieker natuurlijk, maar het komt steeds vaker voor dat de vrouwen op hun knieën gaan.

Vroeger was het nog ondenkbaar, maar tegenwoordig besluiten steeds meer vrouwen (één op de tien) de grote vraag te stellen. Vaak een impulsieve actie, want vier op de vijf vrouwen plant het aanzoek in minder dan een maand. Zelfs meer dan de helft doet het in een opwelling. Dit alles blijkt uit een onderzoek van een Britse datingsite, waaraan 1.500 mensen deelnamen.

Geen rozengeur
Van romantiek is weinig sprake als het om huwelijksaanzoeken gaat, zo blijkt ook uit het onderzoek. Slechts één op de vijf mannen kiest voor de traditionele manier en gaat netjes op zijn knieën. Bijna de helft besteedt minder dan een paar dagen aan het plannen van het aanzoek. De tijd van sprookjesachtige huwelijksaanzoeken lijkt voorbij te zijn...

Maar... waarom deze grote verandering? Een relatietherapeut denkt dat het te maken heeft met de recessie. "Mensen die weinig te besteden hebben, passen hun dromen aan. In plaats van veel uit te geven aan het aanzoek, sparen ze dat geld liever voor het huwelijk zelf of de huwelijksreis."

Juiste moment
Dat mannen steeds minder op de knie gaan, ziet de relatietherapeut juist als een positieve verandering. "Het is juist goed dat mensen niet meer klakkeloos voor de traditionele manier kiezen, maar juist gaan voor wat hun hart hen ingeeft."

Perfecte aanzoek
Ondanks dat steeds meer vrouwen het heft in eigen handen nemen, hopen ze nog altijd op een aanzoek van de man. We mogen dan wel geëmancipeerd zijn, stiekem dromen we nog steeds van een sprookjesaanzoek.

Zou jij op de knieën gaan voor je geliefde, of word je toch liever gevraagd?