Colin Firth: "Ik heb geen interessant privé-leven"

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Makkelijk is het niet om een bekend acteur te zijn. Dat ondervindt de knappe Engelsman regelmatig aan den lijve. Als hij buiten loopt of even gaat winkelen dan heeft hij meteen aan stel fotografen achter zich aan.
"Toen ik aan dit beroep begon wist ik dat dit soort dingen me te wachten stonden. Maar dat het soms zó extreem was kon ik me bijna niet voorstellen. In Engeland is het verschrikkelijk om een bekend gezicht te zijn, alhoewel ik me nog redelijk buiten de lenzen van de paparazzi kan houden. Ik heb geen interessant privé-leven waar ze zich lekker op kunnen uitleven. Maar het blijft een risico. Echt rustig over straat lopen kun je niet meer als je voor dit beroep kiest. Zelfs hier in Amsterdam werd ik achterna gezeten door een lastige fotograaf. Hij bleef me maar volgen, terwijl ik wilde gaan winkelen. Toen ben ik uiteindelijk maar teruggegaan naar het hotel. Ik voel me überhaupt niet thuis in het wereldje van de glitter en de glamour. Ik begrijp nog steeds niet waarom mensen geïnteresseerd zijn in wat ik in mijn vrije tijd doe. Waarom genieten ze niet gewoon van de films die ik maak?".

Aan beroemd zijn zitten nog andere keerzijden. Dat weet Colin Firth als geen ander. "Mensen proberen me altijd in een Mr. Darcy rol te duwen. Verlegen, maar charmante personages daar word ik graag voor gecast.
Het maakt me niet uit in welke hoek mensen me willen plaatsen. Ik maak me er niet druk over. Ik begrijp wel waar het vandaan komt hoor: de meeste mensen kennen me nu eenmaal van mijn rol van Mr Darcy in Bridget Jones Diary. Maar ik heb ook genoeg andere personages gespeeld, zoals een moordenaar of een andere gewelddadige rol. In 'Trauma' vermoord ik een vrouw door een vogelspin in haar mond te stoppen! Als dat een verlegen, romantische rol is dan weet ik het niet meer! Zelf heb ik dus niet het gevoel dat ik vastgepind zit op een bepaalde rol".

Afbeelding verwijderd door redactie

Over zijn privé-leven praat Colin niet graag, maar over zijn filmrollen des te meer. Zijn laatste rol is die van Mr. Brown in 'Nanny McPhee'. Daarin speelt hij een weduwnaar met zeven kinderen. Het script van de film sprak hem meteen aan, vooral ook omdat hij samen zou spelen met Emma Thompson, een actrice die hij mateloos bewondert. "Het is een hele talentvolle en intelligente vrouw. Ik heb altijd grote bewondering voor haar gehad. Ze vertolkt in de film niet alleen de hoofdrol, maar schreef ook het script. Toen ik dat in handen kreeg hoefde ik er geen moment over na te denken: Ik deed mee".

En het zijn zeker geen lieverdjes die zeven spruiten van Mr Brown! Ze hebben alles over voor de aandacht van hun vader en daar gaan ze best ver in. "Mr. Brown maakt zich grote zorgen over hoe hij de zeven kinderen bij elkaar kan houden en ervoor kan zorgen dat ze niet in een tehuis belanden. Hij werkt hard en heeft weinig tijd. Daardoor vergeet hij wel eens dat de kleine dingen van alle dag ook een onderdeel van de opvoeding zijn". Het werken op de set met de kinderen vond Colin een leuke ervaring. "Veel mensen denken dat het moeilijk werken is met kids, maar dat valt erg mee. Het verschilt eigenlijk niet zoveel van werken met volwassenen. Alleen zijn ze wat sneller moe en hebben ze wat eerder honger en zo".

Colin moet er overigens niet aan denken om zelf zeven kinderen te hebben! "Ik heb er twee en daar heb ik mijn handen al vol aan. Alhoewel... als er echt magische nanny's als Nanny McPhee zouden bestaan, dan zou ik er wel eens over denken haha".

Nanny McPhee, de Magische Kinderjuf draait vanaf vandaag, 9 februari, in de Nederlandse bioscopen.