Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Een kijkje in het leven van Frans Bauer

Reageer 0
In de real life-soap van de volkszanger hebben we natuurlijk al de kans gekregen om een kijkje te nemen in het leven van de Bauers. Ging het daar om het heden en de toekomst, in de biografie duiken we in het verleden van de zanger. In eerste instantie vraag ik me nog af of er wel genoeg te vertellen is over deze jonge zanger. Frans Bauer is tenslotte pas 33. Niet bepaald de leeftijd om al een biografie over je leven te schrijven.

Frans blijkt wel degelijk iets te vertellen te hebben. Het leven heeft hem tot nu toe veel gegeven. "Een lieve vrouw en drie schatten van kinderen in het bijzonder," schrijft Frans. Hij vervolgt: "Dat ik als zanger alles heb bereikt wat ik hoopte te bereiken, dank ik in de eerste plaats aan hen en aan mijn ouders en mijn broer Dorus. Zij zijn mijn steun en toeverlaat. Zij hebben mij er in moeilijke tijden doorheen gesleept."

Het leven van Frans mag er rooskleurig uit zien, toch heeft de jonge zanger al een boel meegemaakt. In Frans Bauer ontdek je als lezer wat het succes met hem doet, wat zijn fans voor hem betekenen en hoe zijn basisschooltijd was. Frans was een stevige jongen, die ook nog eens op het woonwagenkamp woonde, stof genoeg voor de pesters om Frans mee te plagen. En dan is er het plotselinge afscheid van zijn zwager Jan. De jongen krijgt een ongeluk met zijn scooter en overlijdt. 1997 is een rampjaar voor Frans. Bij een noodlottig ongeval komen twee leden van zijn band, de First Show Band, om het leven.

Niet alleen het levensverhaal van Frans is genoteerd. Het boek is daarnaast opgeleukt met stukjes tekst van BN-ers zoals Lee Towers, Pierre Kartner en Koos Alberts. Allemaal hebben ze een stukje geschreven over hun ervaringen met Frans. Robert ten Brink, presentator van All you need is love, is natuurlijk ook van de partij. De aflevering waarin twee meiden hem de liefde verklaren, kan ik me nog goed voor de geest halen. Wat was hij toen nog een broekkie.

Fans die niet graag lezen, kunnen ook genieten van deze biografie. Er staan prachtige foto's in: Frans op bezoek bij opa en oma Bauer, als klein ventje oefent hij met een microfoon in de woonkamer en met de fans. Ik vond het erg leuk om Frans in al die stadia van zijn leven ook te zien. Op bijna iedere foto lacht hij - terwijl ik dat bekijk, verschijnt er meteen een lach op mijn gezicht. Wat een geweldige vent is het toch!

Tijdens het lezen van deze biografie heb ik me geen enkele keer verveeld. Louis Bovée heeft het levensverhaal van Frans Bauer vlot genoteerd en precies in de stijl waarop je Frans ook zijn verhaal hoort vertellen. Hier en daar had de eindredactie iets beter op moeten letten, maar daar hebben we het nu niet over. Het gaat tenslotte om het verhaal van Frans en dat is adembenemend.

Afbeelding verwijderd door redactie

Louis Bovée
Frans Bauer
155 bladzijden
Uitgeverij: Tirion
ISBN: 978-90-4391-022-4
Adviesprijs: 22,95 euro


Bestel Online!
Frans Bauer<br>Bovee, L. & Frans Bauer
Frans Bauer
Bovee, L. & Frans Bauer

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen