Camper's Twins

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Het Spaanse merk Camper bestaat dus al enkele decennia, maar pas sinds maart van dit jaar is er een Nederlandse vestiging in Amsterdam en wel aan de Leidsestraat. Op een grote tafel in het midden van de winkel staat een selectie van hun dames- en herenschoenen uitgestald. Camper noemt dit type winkel zelf een info-shop oftewel een Camper Meeting Point.

Camper presenteert zich graag als 'a great little company', maar ze hebben inmiddels zo'n 150 winkels in 50 landen, dus zo klein zijn ze nu ook niet meer! Camper betekent 'boer' in het Catelaans en eigenlijk omschrijft dat woord een beetje hun stijl. In hun winkels staat alles los uitgestald en qua schoenen gaan ze totaal niet mee met het huidige hooggehakte, elegante modebeeld. Hun schoenen zijn daarentegen eerder plat en rond, maar op een bepaalde manier stiekem toch wel modieus.


Herenschoenen ? 120,-

Herfst/Winter 2006

Een goed voorbeeld van hoe modieus Camper stiekem toch is, zijn hun tweelingschoenen. Sinds 1989 vormen de tweelingschoenen elk seizoen het meest fundamentele Camper concept waarmee je lol maakt, de draak steekt met de mode, met clichés en imitaties. Voor Camper op de markt kwam, waren schoenen rationele, symmetrische gebruiksvoorwerpen. Maar Camper bedacht de tweelingschoenen: asymmetrische, verrassende, andere, surrealistische, steeds nieuwe schoenen. Ze lijken wel en niet op elkaar, maar toch kan je zien dat ze bij elkaar horen. Erg leuk zijn de prints die van de ene schoen overlopen naar de andere schoen. Creativiteit en fantasie voor de voeten is het motto van de tweelingschoenen!


Damesschoenen: links ? 135,- * rechts ? 120,-



Dameslaarzen: linker paar ?199,- * rechter paar ?180,-

Ook deze winter heeft Camper weer enkele leuke tweelingmodellen in hun collectie, waarmee je zeker de blits zult maken. Voor de mannen zijn er details die niet zo heel erg opvallen, maar die de schoen toch een speciaal karakter geven. Voor vrouwen heeft de tweelinglijn deze winter schoenen met als thema's de liefde, bloemen, sterren en zo veel meer in petto. Meer andere modellen vind je natuurlijk terug in de Camper winkel te Amsterdam!

Camper says: "Walk, don?t run®."

Meer verkoopinformatie: Camper 020 - 4214915
Website: www.camper.com