De verjaardagscollectie van Benetton

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De nieuwe collectie is gemaakt voor de nomadische, multi-etnische 'Benetton tribe', die de geest van het merk uitdraagt als een samenkomst van culturen, rassen en nationaliteiten. De vormen en kleuren roepen pre-moderne traditities op, van Japan tot Scandinavië. De sprekende kleuren geel, oranje, rood, groen en turkoois worden benadrukt door ze naast elkaar te gebruiken.

Klik op de thumbnails voor een grotere foto:

De eenvoudige, natuurlijke uitdrukking van wol wordt gebruikt met de altijd nieuwe originaliteit die Benetton uitstraalt. De mogelijkheden van wol - het uitrekken, vervormen en de zachtheid - zijn veel onderzocht en op een avontuurlijke manier gebruikt in de collectie. Dit komt vooral naar voren in de details. De silhouetten van de kledingstukken zijn uitvergroot, overdreven en maskeren het lichaam, waardoor schaduwen onherkenbaar worden,


De details in de collectie zit hem vooral in de lagen en patronen die het geheel nog rijker en overdadiger maken. Met de nieuwe collectie van Benetton hoef je deze winter niet bang te zijn dat je het koud krijgt.

Voor meer informatie en verkoopadressen: www.benetton.com